IMAP

Elektronisk kommunikation er med al sandsynlighed hjørnestenen i dit daglige liv, og derfor spiller IMAP også en afgørende rolle for dig – om du ved det eller ej. IMAP står for “Internet Message Access Protocol”, og det er en protokol, der gør det muligt at håndtere mails på en effektiv måde.

Herunder kan du læse mere om, hvad det egentlig er, samt hvorfor det er en god idé at sætte sig lidt ind i, hvorfor teknologien er vigtig.

POP3 vs IMAP

IMAP er som nævnt en protokol, og den bruges til at hente e-mails fra en mailserver og organisere dem på din enhed som eksempelvis en computer, smartphone eller tablet. Denne opgave kunne tidligere klares af en anden protokol med navnet POP3, som er en forkortelse for Post Office Protocol version 3.

Men i modsætning til POP3 er IMAP udviklet til at give dig som bruger en mere dynamisk og synkroniseret oplevelse med dine e-mails. Det gør teknologien ved at lade dig interagere med e-mails på serveren i stedet for blot at give dig mulighed for at downloade e-mails til din enhed. På den måde får du med teknologien mulighed for at få adgang til mails fra flere enheder og på samme tid opbevare en nøjagtig kopi af dine e-mails på serveren.

Hvordan fungerer IMAP?

Teknologien fungerer kort sagt ved at oprette forbindelse til en mailserver og derved give dig adgang til de e-mails, der er gemt på serveren. Når du opretter forbindelse til mailserveren, synkroniserer protokollen dig med serveren for at sikre, at de nyeste e-mails vises på din skærm.

I modsætning til POP3, hvor e-mails som nævnt downloades og fjernes fra serveren, forbliver e-mails på serveren med IMAP, hvilket er praktisk af mange årsager, da du eksempelvis altid kan hente en backup på serveren, hvis du mister en mail.

Teknologien understøtter desuden organisering af e-mails i forskellige mapper som eksempelvis indbakke, udbakke, sendt og arkiv, og disse mapper vil altid synkroniseres mellem din enhed og serveren. Dertil giver IMAP dig mulighed for at markere e-mails som læst, ulæst eller slettet, og det er alt sammen ændringer, der straks vil vise sig på serveren og derved på andre enheder.

imap

Hvorfor er IMAP vigtigt for dig?

Teknologien spiller en afgørende rolle på flere måder for dig, der gerne vil sikre en effektiv mail-tjeneste. Derfor er det altid vigtigt at vælge en e-mailklient, der understøtter IMAP. For at bruge teknologien skal du nemlig bruge en e-mailklient, som er en softwareapplikation, der giver dig mulighed for at oprette forbindelse til din e-mailkonto og interagere med dine e-mails ved hjælp af protokollen. Heldigvis understøtter de fleste e-mailklienter IMAP-protokollen, hvilket bl.a. inkluderer Microsoft Outlook, Mozilla Thunderbird, Apple Mail og mange andre.