Billige .dk domæner – hvor kan du billigt registrere et dansk domæne

Går du med planer om at lave en hjemmeside, og har du allerede fundet på et godt domænenavn, der tydeligt beskriver dig og din hjemmeside? Så skal du starte med at registrere domænet hos en domæneudbyder. Domæneregistrering er ikke gratis, men heldigvis koster det heller ikke spidsen af en jetjager.

I indlægget her kan du blive klogere på, hvad du skal være opmærksom på, når du registrerer et domæne, samt hvor du finder billige .dk domæner.

En kort og simpel introduktion til domæner

For at starte fra begyndelsen vil vi kort forklare, hvad et domæne er. Et domænenavn er den adresse, der står mellem ‘www.’ og ‘.dk’, dvs. det navn folk indtaster i adressefeltet i deres browser for at besøge netop din hjemmeside. Du vil aldrig kunne finde to ens domænenavne. Dit domæne er altså dit helt unikke navn på nettet.

Når det drejer sig om domæneregistrering, køber du faktisk ikke dit domæne. I stedet lejer du det i en ønsket periode hos DK-Hostmaster, der er administrator for alle .dk-domænenavne. Du ejer således ikke dit domænenavn, du er blot registrant.

Domæner og webhoteller

Når “domæne” nævnes, vil du i langt de fleste tilfælde også høre ordet “webhotel”. De to begreber er nemlig tæt forbundne. Hos størstedelen af domæneudbyderne kan du ikke registrere et domæne uden også at købe plads på et webhotel.

Et webhotel er en web-server, der fungerer som et digitalt hotel. Det er her din hjemmeside “fysisk” ligger. Du lejer en plads på webhotellet, hvor du opbevarer din hjemmesides indhold, f.eks. tekst, billeder, videoer osv. Det betyder, at du ikke kan oprette en hjemmeside uden et webhotel.

Et ofte stillet spørgsmål er, om et domæne og webhotel skal købes samme sted. Svaret er, at det behøver du ikke nødvendigvis at gøre. Dog er det en stor fordel, da det bliver langt mere simpelt for dig rent teknisk, hvis du endnu ikke er så velbevandret i domæner og webhoteller. 

Er det ligegyldigt, hvor du køber dit domæne?

Der findes et utal af domæneudbydere på det danske marked. Men hvorfor er der så mange? Tilbyder domæneudbyderne ikke bare det samme? Vi forstår godt, hvis du stiller dig selv disse spørgsmål. Dog hænger det ikke sådan sammen, og det ikke helt lige meget, hvor du registrerer dit domæne henne. Der er en ting, du især skal være opmærksom på, når du vælger domæneudbyder: Gratis DNS-opsætning.

Domain Name System (DNS) er et system, der oversætter dit domænenavn til en IP-adresse gennem en navneserver. Alle domænenavne har talkoder, der kaldes IP-adresser. Dem brugere computere til at finde frem til specifikke domæner. IP-adresser er dog ikke specielt nemme at huske. Derfor giver man dem i stedet domænenavne. På den måde kan man sammenligne DNS med en telefonbog. IP-adressen er således telefonnummeret, og domænet er den, du vil i kontakt med.

Køber du domæne og webhotel som en samlet pakke, vil din hjemmeside automatisk blive peget ind på webhotellet. Derimod skal du selv stå for arbejdet, hvis du registrerer dit domæne ét sted, men ønsker, at det skal vise over på en anden server.

Du gør det derfor klart nemmest for dig selv, når du køber domænenavn og webhotel hos samme udbyder. På den måde slipper du for al besværet ved DNS-opsætning, hvilket hurtigt kan blive en ret teknisk affære.

Find billig .dk domæner ved at sammenligne markedets udbydere

Når du leder efter en domæneudbyder, vil du opleve, at priserne for registrering svinger meget. For at finde det billigste .dk domæne er det en stor fordel at sammenligne priser på domæner hos de forskellige udbydere på markedet. Det giver dig et godt overblik over, hvor du får den billigste domæneregistrering og mest værdi for pengene. 

Efter betalingen af domæneregistreringen, bliver du typisk opkrævet en årlig pris på 60 kr., hvis du fortsat vil beholde domænet. Du betaler beløbet direkte til DK-Hostmaster. Hvis du samtidig har købt en plads på et webhotel, skal du selvfølgelig også betale for det.

Her får du 3 anbefalinger af domæneudbydere, der tilbyder billige dk domæner:

Simply

Hos Simply finder du nogle af de bedste priser, når du er på jagt efter et billigt .dk domæne. Simply har over 500.000 registrerede domæner og er en af Europas største DNS- og domæneudbydere. Her kan du registrere dit domæne og købe webhotel for markedets laveste priser. Du får bl.a. 1-klik installation og daglig backup af dit indhold.

Dandomain

Dandomain er endnu en glimrende udbyder, der tilbyder billig .dk domæne. De har beskæftiget sig med salg af domæner i mere end 20 år, nemlig siden de startede i 1999. Det har gjort dem til den førende domæneregistrator i Danmark. Vælg mellem flere forskellige hosting-løsninger til attraktive priser, som matcher dine behov. Også her får du 1-klik installation, så du kan komme godt fra start.

ScanNet

ScanNet beskriver sig selv som “Alt du behøver for at få din hjemmeside online,” og det er ikke uden grund. De er Danmarks ældste og en af de største domæneudbydere, og de lover at vide alt om køb og vedligeholdelse af domænenavne. 

Selvom de er en lidt dyrere domæneudbyder end de to ovennævnte, er det stadig yderst fordelagtigt at vælge hosting-løsning her. Blot med starter-pakken får du stor serverplads og hukommelse, 1-klik installation samt dansk support på e-mail og telefon.

Nogle gange kan det være rart at prøve, før man køber. Hos ScanNet har du mulighed for at prøve dit webhotel gratis i 30 dage. På den måde kan du afprøve alle funktioner og således blive sikker i dit valg, hvilket er en kæmpe fordel, når du er på udkig efter billige .dk domæner.