.com domæne

Du kender helt sikkert til begrebet ’domæne’, som refererer til en identificerbar og letgenkendelig tekstadresse, du bruger, hver gang du klikker dig rundt på forskellige hjemmesider på internettet. Domæner er en del af det såkaldte Domain Name System (DNS), der fungerer som internettets adresseregister og oversætter menneskevenlige domænenavne til numeriske IP-adresser, som computere og netværksenheder bruger til faktisk at finde de ønskede hjemmeside på internettet.

Domæner kommer i mange forskellige former og udgaver, og her er .com domæner ikke til at komme udenom. Derfor kan det være en god idé at sætte sig lidt ind i, hvad .com domæner egentlig er, samt hvad andre væsentlige egenskaber er ved denne domænetype.

Hvad er .com domæner?

Forkortelsen “.com” er en af de mest kendte og udbredte domæner på internettet. “.com” er en forkortelse for “commercial,” og domænet blev oprindeligt oprettet med det formål at repræsentere kommercielle organisationer og virksomheder på nettet.

.com domæner var en af de første domæner der blev oprettet i internettets allertidligste dage. I dag er domænerne ekstremt populære og meget udbredte. Over hele verden bruges de ikke kun af kommercielle virksomheder, men også af en bred vifte af organisationer og enkeltpersoner.

Selvom domænet oprindeligt blev oprettet i USA, bruges .com domæner i dag globalt uden nogen geografiske begrænsninger. Dette har ført til, at mange internationale virksomheder og organisationer bruger domænet som deres primære domæne.

Det er praktisk, fordi domænet er så velkendt over hele verden, og domænet er derfor også et godt valg for dig, der ønsker at opbygge en stærk online tilstedeværelse.

Hvad er forskellen på .com domæner og andre domæner?

Forskellen mellem .com-domæner og andre domæner ligger primært i deres formål og anvendelse. Som nævnt er .com domæner oprindeligt designet til kommercielle virksomheder og organisationer, mens andre domæner som eksempelvis “.org” ofte er forbundet med non-profit organisationer, mens “.net” er forbundet med netværkstjenester.

En anden forskel kan være, at .com ikke henviser til nogen specifik geografisk placering i modsætning til eksempelvis .dk domæner, der tydeligt henviser til Danmark som domænets hjemsted.

I dag bruges .com dog meget mere bredt, og det er faktisk blevet et så populært domæne, at det kan være svært at finde korte og præcise .com domænenavne, da mange allerede er taget.

com domæne

Hvordan får du et .com domæne?

.com er som udgangspunkt tilgængelige for alle, men det kan som nævnt være svært at finde et passende domænenavn, da domænerne er så populære. Hvis du gerne vil have et .com-domæne, skal du starte med at beslutte dig for det domænenavn, du ønsker at registrere med “.com”.

Navnet skal være unikt og relateret til din virksomhed, organisation eller projekt. Nu kan du bruge en domænesøgningstjeneste, som du eksempelvis finder hos din webhostingtjeneste. Her kan du kontrollere, om det ønskede domænenavn med “.com” er tilgængeligt. Hvis domænet allerede er taget, bliver du nødt til at eksperimentere med andre variationer eller finde et nyt navn.

Hvis domænenavnet ikke er taget, kan du fortsætte til at registrere dit nye .com domæne hos en domæneregistrator.