De bedste hjemmeside programmer

I dag findes der utallige hjemmeside programmer, du kan bruge til at lave din egen hjemmeside. Derfor behøver du ikke længere at alliere dig med et bureau eller en freelancer, hvis du vil have lavet en hjemmeside. Derimod kan du bare gøre det selv.

Hvis du overvejer at bruge et hjemmeside program til at lave din egen hjemmeside, skal du naturligvis være opmærksom på, at der findes en del af dem. Derfor kan det være vanskeligt at vælge mellem dem, hvis du ikke ved, hvad du skal holde øje med.

Ønsker du inspiration til, hvad du kan vælge, er du heldigvis havnet på den rette side, da du herunder præsenteres for en række af de bedste hjemmeside programmer.

1. Squarespace

Hvis du gerne vil lave din egen hjemmeside, bør du ikke være i tvivl om, at du har rig mulighed for at gøre netop dette. Først og fremmest skal du dog finde et program, som du kan bruge til formålet. I denne forbindelse er der flere at vælge mellem, hvorfor det kan virke en kende uoverskueligt.

Dette gør sig i særdeleshed gældende, hvis du ikke ved, hvad du skal holde øje med. Har du ingen erfaring med at lave hjemmesider, er det naturligvis særligt vigtigt at vælge en brugervenlig løsning, hvorfor Squarespace er værd at fremhæve.

En af fordelen ved Squarespace er, at du ikke behøver at registrere et webhotel. Derimod kan du oprette en konto hos dem, hvorefter du kan registrere dit domænenavn hos dem. Når du har gjort dette, er du faktisk klar til at lave din hjemmeside, hvilket du gør ved at følge disse trin:

 1. Start med at oprette en gratis prøveperiode og vælg en af deres skabeloner
 2. Bestil derefter dit domænenavn, hvilket du kan få gratis det første år
 3. Brug nu deres Website Builder til at ændre design, tilføje tekst mv.
 4. Brug deres værktøj til at lave et logo, hvis du endnu ikke har et
 5. Udgiv din side og begynd at promovere den

2. Hjemmesidedesigner hos Simply

Hvis du foretrækker at bruge et dansk hjemmeside program, er der naturligvis også mulighed for dette. Her anbefales det at se nærmere på den Hjemmesidedesigner, der tilbydes af Simply. Det er nemlig et værktøj, der er blevet udviklet med henblik på at være brugervenligt og intuitivt.

Det er ensbetydende med, at det er nemt at bruge, og alle derfor kan lave en hjemmeside på denne måde. For at kunne bruge denne løsning, forudsætter det, at du bestiller domænenavn og webhotel hos Simply.

Når du har gjort dette, får du adgang til deres Hjemmesidedesigner via kontrolpanelet. Det finder du ved blot at klikke på punktet ‘Hjemmesidedesigner’ i venstre side, når du er logget ind. Det er nemt at lave din hjemmeside på denne måde, da du blot skal følge disse trin:

 1. Start med at bestille et webhotel, der passer til dine behov
 2. Aktiver deres Hjemmesidedesigner via kontrolpanelet, når du er logget ind
 3. Vælg den af deres skabeloner, du bedst kan lide
 4. Tilføj billeder, tekst og andet indhold samt lav designændringer
 5. Tryk på ‘Udgiv’

Vælger du Hjemmesidedesigner fra Simply får du flere hundrede skabeloner at vælge mellem, hvorfor du naturligvis finder minimum ét, der falder i din smag. Dertil får du også adgang til deres danske support, der sidder klar til at hjælpe, hvis du skulle være i tvivl om noget.

hjemmeside program

3. Wix

Wix er en af de mest populære programmer til at lave hjemmesider med. Det har det været i mange år, og gennem tiden har mere end 180 millioner brugere benyttet Wix til at lave en hjemmeside.

Det er ganske vist ikke dem alle, der fortsat er online i dag, men mange af dem er. At så mange har valgt Wix til at lave deres hjemmeside, er naturligvis et stort kvalitetsstempel, der vidner om, at du også roligt kan bruge deres platform.

Med Wix har du desuden også mulighed for at lave en webshop, hvis du ønsker at kunne sælge produkter eller ydelser direkte via din hjemmeside. For at bruge deres system, skal du blot følge disse trin:

 1. Start med at tilmelde dig, og vælg dernæst den type af hjemmeside, du ønsker at lave
 2. Vælg en skabelon, som du kan tilpasse, så den passer til dine behov
 3. Brug nu deres Website Builder til at trække elementer, tekst, video og andet ind på siden
 4. Tilføj funktioner som webshop, bookingsystem, medlemsområde osv.
 5. Udgiv din hjemmeside og start din promovering af den

Som kunde hos Wix får du adgang til intet mindre end 800 forskellige skabeloner. Derfor er du naturligvis sikker på at kunne finde frem til en skabelon, der stemmer godt overens med dine ønsker. Ligeledes har deres kundeservice åbent døgnet rundt.

4. WordPress

Fælles for alle systemer, der er blevet nævnt indtil videre er, at det er lukkede systemer. Det betyder ikke blot, at du skal betale for dem, men også, at de ikke kan tilpasses. Ønsker du at have muligheden for dette, skal du i stedet vælge en open-source-løsning.

I denne forbindelse er det værd at nævne WordPress, som bruges til at drive millioner af hjemmesider verden over. Derudover bliver systemet også brugt af internationale virksomheder som Spotify, Vogue, Sony Music, Disney og flere andre.

Da der er tale om et open-source-CMS (Content Management System), kan alle udvikle skabeloner og tilføjelser til det. Derfor kan du få adgang til tusindvis af skabeloner. Dog er det en smule mere teknisk at sætte op, men heldigvis tilbyder mange hostingudbydere en såkaldt ‘1-Click Installation’.

Hvis du vil bruge WordPress til at lave din egen hjemmeside, anbefales det derfor at lave en 1-kliksinstallation. Hvordan det konkret gøres, afhænger af dit valg af udbyder. Er du kunde hos Simply, vil det skulle gøres således:

 1. Log ind på dit kontrolpanel, hvor du i menuen i venstre side klikker på ‘1-Click’
 2. I bunden af den næste side finder du WordPress, hvor du kan klikke på knappen ‘Vælg WordPress’
 3. Nu sendes du videre til en ny side, hvor du skal angive det brugernavn og password, du vil logge ind med. Desuden skal du vælge sprog (dansk er en mulighed), angive en e-mailadresse samt give hjemmeside en titel
 4. Efter at have gjort dette, klikker du dig videre med knappen ‘Installer WordPress nu’, hvorefter en række betingelser vises. Når du har læst dem, trykker du på ‘Accepter og installer’
 5. Dette vil sætte gang i selve installationen, som typisk tager et par minutter at gennemføre. Når installation er færdig, vises en side med titlen ‘Installation fuldført’. Du finder også et link med titlen ‘Administration’, som sender dig videre til dit WordPress-kontrolpanel
 6. Inde i panelet kan du i venstre side vælge punktet ‘Udseende’ og dernæst ‘Temaer’. I toppen af siden kan du trykke på ‘Tilføj ny’, hvorefter du kan vælge fra næsten 6.000 forskellige temaer

5. Webnode

Når du skal vælge dit hjemmeside-program, skal du vælge ud fra, hvad du forventer af din kommende hjemmeside. Er der brug for avancerede funktioner som bookingsystem, webshop eller lignende, skal det valgte program naturligvis understøtte dette.

Leder du efter en løsning, der nemt og hurtigt lader dig lave en hjemmeside, er Webnode værd at se nærmere på. Systemet har været på markedet siden 2008, og er siden da blevet videreudviklet og forbedret.

Fokus hos Webnode, er at gøre det nemt og enkelt at lave en hjemmeside. Derfor kan du endda komme i gang ganske gratis. For at komme i gang, skal du blot følge disse trin:

 1. Start med at tilmelde dig på deres hjemmeside – kræver ikke engang et betalingskort
 2. Vælg derefter en skabelon, som du kan lide
 3. Lav dine tilpasninger og tilføj indhold til hjemmesiden
 4. Offentliggør til sidst sin hjemmeside med et enkelt klik

Da Webnode ikke koster noget at bruge, hvis du ikke har krav om eget domænenavn, kan du lave din hjemmeside, inden du begynder at betale. Kan du ikke nå frem til en løsning, du er tilfreds med, vil du derfor intet have tabt ved det.

6. NemmeHjemmesider.dk

NemmeHjemmesider.dk er også værd at nævne som en mulighed, hvis du leder efter et program til at lave en hjemmeside. Som du sandsynligvis kan regne ud, er der tale om et dansk system. Derfor vil du også have adgang til dansk support, hvis du vælger dette system.

Desuden kan du komme i gang ganske gratis, da du først behøver at betale, hvis du vil have adgang til specifikke funktioner eller dit eget domænenavn. For at bruge NemmeHjemmesider.dk til at lave en hjemmeside (eller webshop), skal du følge disse trin:

 1. Klik dig ind på deres hjemmeside og opret en konto
 2. Vælg den skabelon, du vil bruge, og tilføj indhold til den
 3. Vælg om du vil tilføje domænenavn og e-mails (du står ikke selv for det tekniske)
 4. Du udgiver din hjemmeside, som nu er online og kan tilgås af alle

Som betalende bruger får du adgang til en lang række funktioner, hvilket blandt andet omfatter webshop, nyhedsbrev, skjult indhold, gæstebog mv. Derfor er der tale om et program, som kan dække de flestes behov.