Flyt domæne

Flytning af et domæne fra en vært til en anden kan nogle gange være nødvendigt for at opgradere din hosting, finde bedre tjenester eller centralisere dine online aktiver. Processen kan virke teknisk, men det er faktisk ret ligetil, hvis du følger de rigtige trin, og det er en proces, der kan ende med at være en god investering. 

Hvorfor kan det være en god idé at flytte domæne?

Der er flere grunde til, at det kan være relevant at flytte dit domæne. Det kan eksempelvis være, hvis du finder en vært, der tilbyder bedre funktioner, højere ydeevne eller mere support. Hvis din nuværende udbyder ikke opfylder dine behov, kan det derfor være en god idé at flytte til et sted, der passer bedre til dig.

Det kan som nævnt eksempelvis være, hvis du oplever dårlig kundesupport fra din nuværende udbyder, hvor det kan være en god idé at flytte til en, der tilbyder bedre og mere pålidelig support.

Et andet punkt er prisen. Det kan være, du finder en vært, der tilbyder de samme eller bedre tjenester til en lavere pris, og så er det selvsagt en fordel at flytte for at spare nogle penge.

At flytte domæne kan også være relevant af helt andre årsager. Det kan eksempelvis være, hvis dit websted eller projekt har ændret sig, hvorfor det kan være relevant at flytte til en anden vært, der bedre passer til de nye krav. Det kan eksempelvis være ved at skifte til en vært, der giver dig mere kontrol over indstillinger og konfigurationer, hvilket kan være nødvendigt, hvis du efterhånden har fået mere avancerede behov.

For mange spiller geografisk placering også en rolle i ønsket om at flytte domæne. Hvis du eksempelvis ønsker at ændre den geografiske placering for din hosting for at ramme en bestemt målgruppe, kan det være nødvendigt at flytte til en udbyder i det specifikke område.

Derudover kan flytning af domæne også være en god idé i forhold til branding. Det kan være, der er et ønske i virksomheden om at ændre branding, og her kan det være en god løsning at flytte domæne, så det passer bedre til en nye brandingstrategi.

Flyt domæne

Hvordan flytter du domæne?

Hvis du vil flytte domæne til Simply, flytte WordPress til nyt domæne eller lignende, er der nogle få men simple skridt, du skal følge. Du skal først og fremmest vælge en ny vært, som du gerne vil flytte til. Herefter skal du anmode om en autoritetskode hos din nuværende vært, som er din bekræftelse på, at du har ret til at flytte domæne.

Herefter kan du starte flytteprocessen. Det gør du ved at oprette en konto hos den nye vært, hvis du ikke allerede har det. Log nu ind på din konto og begynd processen med at flytte domænet. Processen vil som udgangspunkt involvere, at du skal indtaste det domænenavn, du ønsker at flytte samt autorisationskoden. Efter at have indtastet oplysningerne, vil din nuværende vært normalt sende dig en e-mail med en bekræftelseslink eller en anmodning om at godkende overførslen.

Afhængigt af din nuværende vært og de relevante myndigheder, kan overførslen tage op til flere dage. Derfor handler det nu bare om at vente, men inden længe vil du modtage besked om, at overførslen er godkendt. Når overførslen er fuldført, skal du opsige eventuelle tjenester hos din gamle vært, hvis du ikke længere har brug for dem. Efter overførslen skal du konfigurere DNS-indstillingerne hos den nye vært for at sikre, at dit websted og e-mail fungerer som forventet. Test gerne alt for at være sikker på, at intet er gået tabt i flytteprocessen.