10 gode råd når du skal vælge hjemmeside design

Hvis du skal vælge et hjemmeside design, er der flere ting, der er vigtige at have i fokus. Derfor er det afgørende, at du ikke forhaster din beslutning, når du skal vælge din skabelon.

Har du for eksempel planer om at benytte Simplys Hjemmesidedesigner, skal du udnytte det faktum, at du kan vælge blandt hundredvis af temaer. Det samme er gældende, hvis du benytter andre systemer eller programmer til design af hjemmeside.

Hvis du er i tvivl om, hvad du bør have i fokus i forbindelse med valget af et professionel hjemmeside design, så skal du blot læse med herunder.

1. Sørg for at vælge et responsive design

Det er meget vigtigt at vælge et design, der er responsive. Det betyder, at designet skal være optimeret til at fungere på alle enheder. I dag besøger rigtig mange din hjemmeside fra enten en smartphone eller tablet-pc, hvorfor den skal være velfungerende på disse.

Heldigvis har du rig mulighed for at finde sådanne designs, da der findes mange temaer, der lever op til dette. Inden du vælger et design, anbefales det derfor at teste det fra forskellige enheder. Dermed er du sikker på, at det tager sig pænt ud på alt fra store PC-skærme til smartphones.

2. Vælg design med din målgruppe for øje

Er der et tip, der ikke kan gives nok gange, så er det: design hjemmeside med fokus på din målgruppe. Hvis du skal lave en hjemmeside til et influencerbureau, er det en helt anden type design, du skal gå efter, end hvis du vil lave en hjemmeside til psykologklinik.

Derfor er det naturligvis meget vigtigt, at du altid har din målgruppe med i tankerne, når du skal vælge dit design. I sidste ende er det nemlig din målgruppe, der skal kommunikeres til, uanset om målet er at sælge en ydelse, få faste læsere på en blog eller noget helt tredje.

3. Din forside skal have et tydeligt budskab

Da det sandsynligvis er din forside, som de besøgende ser som noget af det første, er det vigtigt at have et særligt fokus på denne. Det betyder naturligvis, at den skal have et klart og tydeligt budskab, som dine besøgende ikke er i tvivl om, hvad hjemmesiden handler om.

Der er blevet foretaget adskillige undersøgelser, der viser, at de besøgende kun bruger ganske få sekunder på at bedømme en hjemmeside. Scanner de din forside med øjnene på få sekunder, er det derfor afgørende, at budskabet går rent ind.

4. Skal have læsevenlige skrifttyper

Der er ikke meget, der er værre end hjemmesider med dårlige skrifttyper. Det kan sagtens tænkes, at det er pæne og anderledes skrifttyper, men er de ikke læsevenlige, er de ikke værd at bruge. Når du vælger design, skal du derfor også skrifttyperne med i dine overvejelser.

I denne forbindelse er det også vigtigt at pointere, at du naturligvis skal sikre, at de anvendte skrifttyper kan læses på alle enheder. For at forbedre læsevenligheden, bør du desuden undgå at have for lange afsnit, da dette kan virke afskrækkende for de besøgende.

hjemmeside design

5. Brugerne skal nemt kunne navigere på siden

Uanset hvilken hjemmeside designer, du bruger til at lave din hjemmeside, så skal dine brugere kunne navigere rundt på hjemmesiden. Derfor bør du vælge et design, der gør det nemt for de besøgende.

Blandt andet anbefales det at vælge et design, der giver dig mulighed for at lave såkaldte dropdown-menuer, hvis du har mange undersider. Ligeledes skal den primære navigation på siden være placeret i toppen, da dette er, hvad hovedparten af brugerne forventer.

6. Du skal gøre brug af tydelig Call-To-Action

Når du laver en hjemmeside, er det ofte med det formål, at den skal kunne konvertere de besøgende til kunder, få dem til at tilmelde sig et nyhedsbrev eller noget helt tredje. Faktum er dog, at det ikke altid er nemt at gøre dette, hvis ikke hjemmesiden er bygget med henblik på det.

Det betyder, at det er meget vigtigt at vælge et design, der gør det muligt at lave en tydelig Call-To-Action. Det kan for eksempel være, at du kan tilføje en kontaktformular på forsiden, så dine kunder nemt kan blive ringet op. Det kan også være at bruge store og iøjnefaldende knapper med relevante links.

7. Gør dine kontaktoplysninger synlige

Det er også meget vigtigt, at du sørger for at gøre dine kontaktoplysninger synlige. Hvis de ikke er det, kan du opleve, at potentielle kunder ikke kontakter dig. Derudover har det også den fordel, at synlige kontaktoplysninger for mange er medvirkende til, at hjemmesiden virker mere troværdig.

Sørg derfor for, at dine kontaktoplysninger altid er synlige, uanset hvilken side, den besøgende befinder sig på. Det kan du for eksempel gøre ved at placere dem i toppen eller bunden af siden, da de på denne måde altid vil være mulige at få øje på.

8. Må ikke være for tungt at indlæse

Når du skal vælge et design til din hjemmeside, er det faktisk ikke kun selve udseendet, du skal have fokus på. Det er mindst lige så vigtigt, at der ikke er tale om et tungt tema med en masse filer og unødig grafik. Det vil nemlig resultere i, at det tager for lang tid for de besøgende at indlæse.

Heldigvis er dette noget, der i høj grad er kommet fokus på hos dem, der laver disse designs. Det bør derfor være ganske nemt at finde frem til et tema, der oplever dette. Inden du vælger, anbefales det selvfølgelig at teste det, så du dermed er på den sikre side.

9. Skal være optimeret til søgemaskiner

Din hjemmeside er naturligvis ikke meget værd, hvis den ikke får trafik. Derfor er det også en god idé at vælge et design, der er optimeret til søgemaskinerne. Ved at vælge en skabelon, der er lavet med henblik på at kunne blive fundet i f.eks. Google, bliver arbejdet med SEO markant lettere.

Når det kommer til SEO, er det vigtigt at slå fast, at det kan være svært at skabe gode resultater, hvis ikke fundamentet er i orden. Hvad enten du beslutter dig for at finde et gratis eller betalt tema, eller du får lavet din hjemmeside for bunden, så skal SEO derfor være et fokuspunkt.

10. Hold det simpelt

Det kan være nemt at lade sig rive med, når man skal vælge sit design. Hvad der menes med dette er, at du kan finde mange temaer med flot grafik og iøjnefaldende elementer. Faktum er dog, at det sjældent er en nødvendighed, og derfor blot vil være forstyrrende for de besøgende.

Derfor anbefales det at holde det simpelt, når du vælger dit design. Du skal fokusere på at finde et design, der sikrer, at dine besøgende hurtigt forstår hjemmesidens budskab. Hertil vil det simpelt og stilrent design gøre det lettere at arbejde med Call-To-Action, da disse elementer dermed vil være mere iøjnefaldende.

Du kan sagtens lave din hjemmeside selv

Ønsker du at hyre et bureau eller en freelancer til at lave en hjemmeside, følger der naturligvis en regning med. I nogle tilfælde kan der endda være tale om en stor regning. Derfor beslutter mange at stå for deres hjemmeside selv, hvilket der heldigvis ikke er noget problem forbundet med.

I dag findes der talrige programmer og systemer, der gør det muligt at lave en hjemmeside, uden at have nogen erfaring med at programmere. Det skyldes, at du kan finde gratis og betalte skabeloner, som kan tilpasses til dine behov, ved blot at bruge musen til at trække og slippe.

Hvis du har gjort dig tanker om at stå for at lave din hjemmeside selv, er det derfor ikke noget, du bør tøve med. Ender du med at gøre dette, bør du dog være opmærksom på, at det kan tage en smule tid at lære. Når du har lært det, kan du til gengæld også lave rettelser og tilføjelser i fremtiden.