Webhoteller – Hvad skal du vide, inden du vælger et?

Dit valg af webhotel er afgørende for, hvor hurtigt din hjemmeside bliver loadet. Derfor bør du ikke kun lægge vægt på pris, når du vælger et, men se på, hvad dine konkrete behov er.

Webhotellet er groft sagt det sted, hvor din hjemmeside bliver placeret. Det er i hvert fald hotellet, der sørger for at reservere plads på en server til din hjemmeside. Det er derfor bestemt ikke ligegyldigt, hvilket webhotel du vælger. 

Men hvad skal du så lægge vægt på, når du ser på de forskellige webhoteller? Der findes så mange forskellige at vælge imellem – både danske og udenlandske. Det kan derfor føles som et uoverskueligt projekt, hvor du famler dig frem i blinde. 

 

Vælg ikke kun efter pris

Når du skal vælge et webhotel, kan det være fristende for dig, at du bare ser på, hvor du kan få det billigste abonnement. Det er dog en fejl at gøre det, hvis der er tale om en hjemmeside til professionelt brug.

Webhotellet er nemlig afgørende for blandt andet, hvor hurtigt din hjemmeside bliver indlæst. Hvis din hjemmeside ikke er hurtig nok, vil dine kunder typisk vælge en af dine konkurrenter.

Det betyder ikke bare, at du mister kunder, men også at du havner længere nede i en søgning. Det skyldes, at søgemaskinerne kan se, hvor mange der forlader din hjemmeside kort efter, at de er gået ind på den – og jo flere der gør det, des mere trækker det selvfølgelig ned. Det kan derfor betale sig at vælge et abonnement med meget serverplads fra start af. 

 

 

Dansk eller udenlandsk webhotel

Når du skal vælge et webhotel, bør du også overveje, om du vil have et dansk eller et udenlandsk af slagsen. Du kan ofte finde billigere løsninger i udlandet, men som nævnt er prisen ikke alt. Derfor kan det betale sig for dig, at du vælger et måske lidt dyrere dansk webhotel. Se hvem vi anbefaler her

Der er to grunde til, at det kan være det bedste for dig. Den ene er, at du i det tilfælde får adgang til support på dansk. Vælger du en udenlandsk side, vil supporten typisk være på engelsk. Når du har brug for hjælp, kan det være ekstra svært for dig, at den foregår på et andet sprog. 

Den anden grund til at det kan være en god idé, at du vælger et dansk webhotel er, at det kan gøre din hjemmeside lidt langsommere, hvis du har et udenlandsk, men henvender dig til danske kunder. Hvis din hjemmeside ligger på en server i USA, kan det tage lidt længere tid for dine kunder i Danmark at få den vist. 

 

Altid mulighed for at opgradere

Når du skal vælge et webhotel, skal du huske, at du med fordel kan vælge en løsning, hvor du kan opgradere dit abonnement senere hen. Det kan være rart at tænke på, hvis du er den prisbevidste type, der starter billigt. 

Med en opgradering kan du få mere serverplads, så din hjemmeside bliver hurtigere. Det er med til at understøtte flere besøgende på den. Derudover får du også bedre support, når du opgraderer til et dyrere abonnement. Når der er mere trafik på din hjemmeside, vil du oftere kunne løbe ind i problemer, og bedre support kan derfor være påkrævet. 

I sidste ende handler dit valg af webhotel altså om at se på, hvad du har brug for her og nu. Der er ingen grund til at betale for meget for et webhotel, men det er bestemt heller ikke et smart sted at være nærig, hvis du håber på at leve af din hjemmeside. 

 

FAQ BOKS

Hvilken support har jeg brug for fra mit webhotel?

Det er meget individuelt, hvilken form for support du kommer til at få brug for. Er du typen, der nemt kan finde ud af tingene ved at finde videoer og guides på nettet? Har du ikke noget imod at vente et par timer eller måske endda nogle dage på svar på et spørgsmål? I det tilfælde kan du vælge en mere simpel form for support, der ofte følger med en af de billigere pakker.

Har du brug for meget support og for at kunne komme i kontakt med supporten hurtigt, kan det være rart for dig, at du kan ringe til dem. Det koster selvfølgelig ekstra at kunne det, men det kan være nødvendigt for at holde din virksomheds hjemmeside kørende.

Udover hvilken form for kontakt du har brug for, bør du også overveje, om du har brug for dansk support eller kan klare dig med engelsk.

Hvor meget skal jeg betale for webhotel?

Det er meget forskelligt, hvor meget du betaler for et webhotel. Der er forskel på danske og udenlandske webhoteller, ligesom der også er forskel på de forskellige abonnementer, de tilbyder. Typisk kan du få en intropris det første år.

Når du vælger et webhotel, bør du dog ikke kun se på prisen, men analysere hvad dine konkrete behov er.

Kan jeg altid opgradere mit abonnement hos mit webhotel?

Hvis du starter med en simpel pakke, vil du typisk have mulighed for at opgradere dit abonnement. De fleste webhoteller tilbyder både abonnementer til private og til virksomheder. Når du opgraderer, får du blandt andet mere serverplads og adgang til bedre support.