Webhosting

Hvis du står overfor at skulle opbygge en hjemmeside, er der en helt masse forskellige ting, du skal sætte dig ind i. Der er mange forskellige faktorer, der får en hjemmeside til at fungerer, og her er webhosting ikke til at komme udenom.

Derfor er webhosting noget af det første, du skal kigge på, når du vil lave en velfungerende hjemmeside, for uden hosting kan din hjemmeside simpelthen ikke blive tilgængelig for offentligheden på det store internet.

Derfor får du herunder en kort introduktion til, hvad web hosting egentlig er, samt hvordan du bruger hosting for at skabe en lækker og velfungerende hjemmeside til gavn for din virksomhed.

Hvad er hosting af hjemmeside?

Webhosting eller hjememside hosting er kort sagt en tjeneste, som gør det muligt for dine kunder eller brugere at komme ind på din hjemmeside. Det er som nævnt hjemmeside-hosting, der gør det muligt for offentligheden og se dit indhold, og derfor kommer du ikke langt uden at få helt styr på hosting.

Men hvordan fungerer det helt præcist? Når du opretter en hjemmeside, vil den være fyldt med filer, billeder, videoer og meget andet indhold, der udgør din side. Alt indholdet på din hjemmeside er gemt på en server, som konstant er tilsluttet internettet, så den kan levere alt indholdet på din hjemmeside, hver gang du får besøgende, der gerne vil se din side.

Og det er her, web hosting kommer ind i billedet. De hostingudbydere, der leverer hosting, ejer og administrerer nemlig de servere, der indeholder din hjemmesides filer. Når du køber hosting, får du således adgang til en del af en server eller måske endda en hel server – alt afhængigt af dine behov.

På den måde er det altså hostingudbyderen, der giver dig adgang til en server, som sørger for, at dine besøgende altid kan se indholdet på din hjemmeside. Her sørger hostingudbyderen også for alle de tekniske aspekter som eksempelvis servervedligeholdelse, sikkerhed, netværksstabilitet og systemopdateringer, så du kan være sikker på, at din hjemmeside altid fungerer optimalt.

Hvilken webhosting skal du vælge?

Det er let af forstå, hvorfor domne hosting er vigtigt for din hjemmeside, men der er lidt flere ting, du skal sætte dig ind i, før du er klar til at opsætte din hjemmeside. Der findes nemlig mange forskellige typer af hosting, og her skal du tænker over, hvad der passer til lige netop dine behov.

De forskellige typer af webhosting er:

 1. Delt hosting: Her deler du en server med andre websteder, hvilket er en meget omkostningseffektiv løsning. En ulempe kan dog være, at ydeevnen på din hjemmeside kan påvirkes af andre websteder på samme server.

 2. VPS hosting (Virtual private server): Med VPS hosting opdeles en fysisk server i flere virtuelle servere, hvilket bl.a. har den fordel, at du får mere kontrol og flere ressourcer end med delt hosting.

 3. Dedikeret webhosting: Her får du en hel server for dig selv, hvilket giver dig maksimal kontrol og en høj ydeevne for din hjemmeside. Denne løsning er dog dyrere, og den kræver mere teknisk viden på området.

 4. Cloud hosting: Her hostes din hjemmeside på en række forskelligere servere, der arbejder sammen som en “sky”, hvilket giver fordele som skalerbarhed og stor pålidelighed.

 5. Managed hosting: Her vil udbyderen tage sig af alle tekniske opgaver som vedligeholdelse, opdateringer og sikkerhed, så du kan fokusere 100 % på indholdet på din hjemmeside.

 6. E-handels hosting: Her får du en løsning, der er specifikt designet til onlinebutikker, hvor du får funktioner som indkøbskurve, betalingsløsninger osv.

Der er med andre ord mange ting, du skal tænke over, når du vælger webhosting. Det er bl.a. vigtigt at tage højde for den forventede trafik på hjemmesiden, størrelsen på din hjemmeside, teknisk viden og dit budget.

webhosting

Derfor er webhosting vigtigt for din hjemmeside

Det er som nævnt vigtigt at vælge en god webhostingtjeneste, da den vil være helt afgørende for, at din hjemmeside er tilgængelig og hurtig at indlæse for dine besøgende. Men der er også mange andre grunde til, at du skal tage opgaven seriøst, når du vælger hosting.

Her kan du få et overblik over, hvorfor god hosting er så afgørende for din hjemmeside:

 1. Tilgængelighed: En pålidelig webhostingtjeneste sikrer, at din hjemmeside er tilgængelig 24/7 for alle dine besøgende. Ustabilt eller dårligt hosting kan resultere i nedbrud, hvor din hjemmeside ikke kan nås af brugere, og det er selvfølgelig rigtig skidt for din forretning.

 2. Hastighed: Hurtig indlæsningstid er afgørende for brugeroplevelsen på din hjemmeside. En god webhostingtjeneste sikrer, at dine websidefiler leveres hurtigt til brugerens browser, så dine kunder ikke skal vente. Langsom indlæsning kan modsat skabe frustration hos besøgende og få dem til at forlade din side.

 3. Sikkerhed: En god hostingudbyder vil tage sig af sikkerhedsaspekter som beskyttelse mod malware, DDoS-angreb og andre trusler. En god webhostingtjeneste har med andre ord stærke sikkerhedsforanstaltninger, der er sat i verden for at beskytte dine data og dine besøgendes oplysninger.
 4. Backup og gendannelse: Hostingudbydere udfører regelmæssige backups af dine hjemmesidefiler og din data. Dette er vigtigt i tilfælde af tekniske fejl, hacking eller lignende da du altid kan gendanne din hjemmeside til en tidligere tilstand, som er blevet gemt på serveren.

 5. Skalering: Hvis din forretning skal udvides, og din hjemmeside vokser, vil du muligvis have brug for mere serverkraft. En god webhostingtjeneste giver mulighed for skalering, så du altid er i stand til at håndtere stigende trafik og højere belastning på din hjemmeside uden at miste ydeevne.

 6. Teknisk support: Hostingudbydere tilbyder normalt teknisk support, hvis du støder på problemer med din hjemmeside eller server. God support kan være uvurderlig – især hvis du ikke selv er en haj til alt det tekniske.

 7. SEO og rangering: Google og andre søgemaskiner vurderer også din hjemmesides hastighed og tilgængelighed, når din hjemmeside skal rangeres i Googles søgeresultater. Dårlig webhosting kan på den måde påvirke din hjemmesides synlighed i søgeresultaterne.

 8. Professionelt udseende: En stabil og hurtig hjemmeside med en pålidelig hostingtjeneste sender et positivt signal til dine besøgende om, at din virksomhed er pålidelig og professionel.