SSL certifikat

Nå du vil starte og drive en hjemmeside for din virksomhed eller lignende, er der rigtig mange ting, du skal have styr på. Der er VPS, DNS, domæne og mange andre tekniske termer, som du måske ikke går og tænker så meget over til dagligt, men som ikke desto mindre er helt afgørende for, at din hjemmeside kommer til at fungerer optimalt, og så besøgende på din side kan finde frem til dine produkter eller dit indhold.

I den forbindelse skal du også kende til SSL certifikater, der er endnu en komponent, som sørger for, at din hjemmesider kommer til at leve op til alle krav. Men hvad er et SSL-certifikat helt præcist, og hvad skal du bruge det til på din hjemmeside? Det og mange andre spørgsmål får du svar på lige her på siden.

Hvad er SSL?

SSL er en forkortelse for ’Secure Sockets Layer’, hvilket på dansk kan oversættes til noget i retning af en digital sikkerhedskode. Certifikatet er således en sikkerhedsmekaniske, der bruges til at oprette en krypteret forbindelse mellem en webserver og en internetbrowser – eksempelvis din webserver og en kundes eller brugers browser.

Her sørger certifikatet for at sikre, at de oplysninger, der overføres mellem kunden eller brugeren og din hjemmeside, forbliver fortrolige og beskyttede mod eventuelle kriminelle, der kunne have interesser i at opsnappe diverse personlige oplysninger.

Hvordan fungerer det helt præcist? Det lyder måske lidt kompliceret, men processen er faktisk forholdsvis simpelt. Når din hjemmeside har et SSL certifikat, skaber den en krypteret tunnel, der koder alle de data, der sendes mellem en kundes eller brugers computer og din hjemmeside.

Når al data er kodet, bliver det mere end vanskeligt for kriminelle at aflytte eller stjæle de informationer, der bliver sendt, når en kunde gerne vil ind på din hjemmeside. Med et SSL-certifikat er dine kunder eller brugere med andre ord sikre på, at deres login-oplysninger, kreditkortnumre eller andre personlige oplysninger ikke bliver opsnappet, når de åbner din hjemmeside fra deres computer.

Du kender sikkert allerede SSL-certifikatet fra din egen gang på nettet, hvor certifikatet normalt kan ses som et hængelåsikon ved siden af webadressen i din browser, når du besøger en hjemmeside med et certifikat. Her vil du også opdage, at webadressen vil begynde med “https://” i stedet for bare “http://”. Her står det ekstra ’s’ for SSL certifikatet, og det indikerer altså, at forbindelsen er sikker og beskyttet af et certifikat.

Skal du købe et SSL-certifikat til din hjemmeside?

Som du kan læse, er det utroligt vigtigt at have et SSL-certifikat til din hjemmeside, hvis du gerne vil garantere dine brugere, at det er sikkert at klikke rundt hos dig. Men hvor får du et certifikat? Normalt foregår det sådan, at du skal købe et certifikat fra en forhandler. Certifikaterne udstedes nemlig af pålidelige forhandlere, der bekræfter ejerskabet af din hjemmeside og dens ægthed, når certifikatet udstedes.

Alle kan købe et SSL certifikat, og det er noget, der nemt kan klares online. Men der er alligevel nogle ting, du skal være opmærksom på i processen, så du får en løsning, der passer til dig. Når du vælger en forhandler af certifikater, skal du bl.a. tage højde for faktorer som priser, supportkvalitet og typer af certifikater, der tilbydes hos den specifikke udbyder.

Derfor kan det også være en god idé at sammenligne flere muligheder for at finde den, der bedst passer til dine behov og dit budget. Husk også at overveje, om du har brug for enkeltdomæne eller flere domæner, og om din hjemmeside stiller andre krav.

ssl certifikat

Hos webhotel-guiden.dk hjælper vi dig med at finde et passende SSL certifikat

Det kan være en uoverskuelig opgave at finde frem til en udbyder af SSL-certifikater, der passer til lige netop dig og din hjemmeside. Der er som nævnt en del ting, du skal tage højde for, og med et stort udvalg af udbydere kræver det, at du sætter dig godt ind i tingene. Derfor kan det være en god investering af få lidt hjælp til processen, og det er netop det, vi tilbyder her hos webhotel-guiden.dk. Vi har lang erfaring med at tilbyde webhoteller, og vi kan derfor også hjælpe lige netop dig og din hjemmeside med at finde det helt rette webhotel og et SSL certifikat, der møder alle dine krav.