Ny hjemmeside – hvilket webhotel skal du vælge?

Når du har fundet det perfekte domænenavn, er tiden inde til at registrere det og vælge et webhotel. Men hey… webhoteller er der mange af, så hvilket et skal du vælge? Med dit domænenavn fundet og registreret, er næste skridt at købe et webhotel for at få din hjemmeside ud på internettet. Mulighederne er uendelige, og du finder både danske og udenlandske webhoteller, der tilbyder alt fra shared hosting til dedikerede servere. Så hvordan ved du, hvor du skal starte og slutte? I denne artikel stiller vi skarpt på de overvejelser, du bør gøre dig, inden du vælger et webhotel, og til sidst slutter vi af med en række forskellige anbefalinger. Læs med, og kom et skridt nærmere beslutningen.    

Klarlæg dine behov

Som det første bør du overveje dine specifikke behov i forhold til dit webhotel. Drømmer du om teknisk indsigt, eller er du mere til høj brugervenlighed og et intuitivt system? Har du en usædvanlig tung hjemmeside, eller er der tale om en lille firmahjemmeside, en blog eller måske en mindre webshop? At du med fordel kan gøre dig disse overvejelser forud for valget skyldes, at der ikke er nogen grund til at betale for hverken plads eller funktioner, du ikke har brug for. I dag tilbyder langt de fleste billige kvalitetswebhoteller både høj hastighed, brugervenlighed og de mest populære funktioner. Men har du brug for mange ressourcer og fuld kontrol over teknikken og din server – ja, så skal du nok overveje at vælge en lidt dyrere løsning – fx en dedikeret server.  

Billigt webhotel – hvad skal du være opmærksom på?

Når vi skriver, at langt de fleste billige webhoteller giver dig det, du har brug for, er det ikke ensbetydende med, at alle gør det. De billigste webhoteller er måske billige, fordi de holder omkostningerne nede ved at gå på kompromis med driften eller serverne, hvilket kan medføre større risiko for eksempelvis driftsmæssige problemer og nedetid. Et meget billigt webhotel kan også holde prisen nede ved at placere mange hjemmesider på den samme server, og det kan påvirke svartiden og gøre driften ustabil. Inden du vælger et billigt webhotel, bør du altså dykke lidt ned i anmeldelser og omdømme. Hvad siger nuværende og tidligere kunder om en given løsning, og har webhotellet grundlæggende et godt eller dårligt ry, når du søger i forskellige debatfora.  

Overvej mulighederne for support

Hvis du ikke har teknisk snilde, vil du opleve, at begreberne i forbindelse med webhoteller hurtigt bliver forvirrende, og i den henseende er der to ting, du med fordel kan overveje: 1) Vælg et webhotel, der tilbyder 1 click-installation med dit valgte CMS. 2) Vælg et webhotel, hvor du kan få den support, du har brug for. Særligt når det kommer til support, er der nogle ting, du skal have in mente. Først og fremmest skal du vælge et dansk webhotel, hvis du ønsker dansk support, og dernæst skal du overveje, hvordan du gerne vil have hjælp, når uheldet er ude. Har du det fint med at søge efter svar på dine spørgsmål i webhotellets FAQs, kan du nøjes med support via e-mail eller vil du gerne betale ekstra for at have adgang til telefonisk support?    

Ny hjemmeside – vores anbefalinger til webhotel

Hos webhotel-guiden.dk anbefaler vi altid danske webhoteller, og det skyldes to ting; den danske support og de danske servere. Sidstnævnte giver dig alt andet lige et bedre udgangspunkt for søgemaskineoptimering end udenlandske servere. Vores foretrukne webhoteller er:

  • Simply.com – billigt webhotel med shared hosting
  • ScanNet – shared hosting og VPS hosting
  • Dandomain – webhotel med integreret hjemmesideprogram
  • Smartweb – webhotel med integreret webshopprogram
  • Wannafind – billigt webhotel med shared hosting.

Uanset om du vælger det ene eller det andet webhotel, håber vi, at artiklen her har hjulpet dig med at blive skarp på de ting, du skal overveje forud for valget.

FAQ

Hvad er et webhotel?

Et webhotel er en server, hvor du opbevarer alle de filer, der er nødvendige for, at din hjemmeside fungerer og ser ud, som den gør.

Skal jeg have et webhotel?

Du skal have et webhotel, hvis din hjemmeside skal online. Er du udelukkende interesseret i en professionel mailadresse, kan du overveje mail hosting i stedet.

Skal jeg vælge dansk eller udenlandsk webhotel?

Vi anbefaler altid et dansk webhotel, da du på den måde kan få dansk support. Samtidig er dansk placerede servere et bedre udgangspunkt for god SEO.