Mailadresse: Derfor skal du have en personlig e-mailadresse

Med en personlig mail til din virksomhed fremstår den langt mere professionel og troværdig. Du har brug for et mailhotel for at oprette en personlig mail med dit domæne. Mailhotellet er typisk knyttet til dit webhotel og hører ofte med i abonnementet til dem. Derfor er det alligevel vigtigt, at du tænker over, hvad du har brug for i forhold til dit mailhotel. 

Når du driver din egen virksomhed, er det essentielt, at du fremstår professionel og troværdig over for dine mulige kunder. Kun ved at gøre det vil de føle sig trygge ved at handle hos dig. En lille, men vigtig brik i forhold til det er, at du får en personlig mail.

En personlig mail består ofte af dit navn og dit domæne. Hvis du har domænet webhotel-guiden.dk, kan din mail altså være navn@webhotel-guiden.dk.

Dermed opnår du en langt større troværdighed, end hvis du brugte en mailløsning som Hotmail eller Gmail. I det tilfælde ville du kun kunne vælge navnet, men ikke domænet. Din mail ville derfor for eksempel være navn-webhotel-guiden@gmail.com. Det virker langt mindre professionelt på den måde.

Du har brug for et mailhotel til personlig mail

For at kunne oprette en mail, hvor du bruger dit eget domæne, har du brug for et mailhotel. Det fungerer på samme måde som et webhotel. Mailhotellet er altså en server, hvor alle dine mails ligger gemt.

Ofte vil du vælge at have mailhotel samme sted, som du har webhotel. Det gør det nemmere for dig, at der kun er et firma, du skal forholde dig til i forhold til mail og hosting. Derudover er mailhotellet typisk også en del af et webhostingabonnement. Der er altså ingen grund til, at du bruger penge på at vælge et andet sted.

Sådan vælger du det rette mailhotel

Fordi du typisk vælger mailhotel sammen med dit webhotel, bør dit valg selvfølgelig ikke alene bero på, hvad du har brug for i forhold til mailhotel. Du skal også se på, hvilke krav du har til webhotellet. Her kan du læse om, hvordan du vælger det rette webhotel.

Når det er sagt, er det også vigtigt, at du får valgt det rette mailhotel. Her er nogle af de detaljer, du bør være opmærksom på.

Hvor mange mailadresser har du brug for? Har du flere ansatte, eller har du brug for forskellige indbakker til forskellige kategorier af mails, er det vigtigt, at du vælger et mailhotel, hvor du har mulighed for det. Har du flere ansatte, bør de have en personlig mail, så det er muligt for kunderne at skrive direkte til dem.

Hvor meget plads har du brug for? Mailhotellet er jo der, hvor dine mails ligger. Har du en stor virksomhed, hvor du hver dag modtager mange mails, er det derfor vigtigt, at du vælger et webhotel med meget serverplads. De fleste webhoteller har abonnementer til virksomheder, hvor deres mailhoteller passer til store virksomheder.

Husk et godt spamfilter. Når du vælger mailhotel, skal du huske at vælge et, der har et effektivt spamfilter. Som virksomhed kommer du til at modtage rigtig mange mails, da din e-mail jo er offentligt tilgængelig. Ved at have et ordentligt spamfilter bliver du ikke forstyrret af en masse irrelevante mails.

Dit valg af mailhotel er selvfølgelig lige så personligt som dit valg af webhotel. Men de ovenstående faktorer er nogle, du bør forholde dig til, uanset om du har en stor eller en lille virksomhed.

LÆS OGSÅ: Billigt webhotel – er der sammenhæng mellem pris og kvalitet?

FAQ BOKS

Hvad er en personlig mail?

En personlig mail er en mailadresse, hvor du har mulighed for at bruge dit domæne. Du bestemmer selv, hvad der skal stå foran. Det kan være dit navn eller for eksempel support eller job. Har du domænet webhotel-guiden.dk, kan du altså have en mail, der hedder navn@webhotel-guiden.dk til hver medarbejder, ligesom du også har mulighed for at have nogle overordnede mails, der hedder support@webhotel-guiden.dk eller job@webhotel-guiden.dk.

Hvordan kan jeg få en personlig mailadresse?

Du skal have et domæne for at kunne få en personlig mail. Du skal altså starte med at finde et domæne og købe det. Derefter skal du finde et mailhotel, og de er ofte knyttet til webhoteller. Når du finder et webhotel til din hjemmeside, får du altså typisk også mulighed for at oprette en personlig mail samtidig.

Hvorfor er en personlig mailadresse vigtig?

En personlig mailadresse er med til at gøre din virksomhed mere troværdig. Det er selvfølgelig essentielt, at din virksomhed fremstår troværdig, ellers har dine kunder ikke lyst til at handle hos dig.