Lav en blog – start med et webhotel

Der findes flere danske webhoteller, der har gjort det både meget nemt og billigt for dig at lave din egen blog. Derfor er webhotellet altid det bedste sted at starte, når du drømmer om at dele dine tanker med verden.

Drømmer du om at have din egen blog, hvor du kan dele historier om dit liv eller skrive om et bestemt emne, kan det være, du ikke helt ved, hvor du skal starte henne.

Der er selvfølgelig mange sider, der reklamerer med, at du kan oprette en blog hos dem, men hvis du selv vil kunne bestemme over bloggen, er det klart det smarteste for dig, at du opretter den som en hjemmeside. Dermed får den et unikt domæne, og du kan for eksempel fuldstændig selv bestemme udseendet. Opretter du en blog hos nogle andre, vil du altid være bundet af deres skabeloner.

Webhotel

Start med et domæne og et webhotel

Når du gerne vil have din egen blog, skal du starte med at finde frem til det domæne, du gerne vil bruge og finde et webhotel at købe det igennem. Domænet er det, din blog hedder – altså det folk søger på for at finde siden. Ligesom vores side hedder webhotel-guiden.dk.

Webhotellet er det sted, hvor alle oplysningerne om din blog bliver gemt. De skal ligge på en server for, at din blog kan være på nettet. Derfor kommer du ikke udenom at have et webhotel.

Der er stor forskel på, hvad de forskellige webhoteller koster. Har du ikke lyst til at bruge så mange penge på det, fordi det bare er et hobbyprojekt, kan du for eksempel se nærmere på Simply.com, DanDomain og Wannafind. Alle deres billigste abonnementer koster under 13 kroner om måneden det første år.

Hvis din blog får succes, og du får brug for mere serverplads, så der blandt andet kan være flere besøgende på den, kan du altid opgradere til et dyrere abonnement senere. Det er ikke svært at gøre.

Læs mere om, hvordan du kan komme i gang med en billig hjemmeside.

Sådan kommer du i gang med din blog

Når du har valgt domæne og webhotel, er du klar til at komme i gang med din blog. Langt de fleste webhoteller tilbyder i dag 1 klik installation af programmer til at opbygge hjemmesider og blogs i. Det mest populære er WordPress. Det giver dig uanede muligheder for, hvordan din hjemmeside skal se ud. Har du lyst til at bruge meget tid på det, kan du gøre det, ellers kan du vælge et af de mange temaer, de har.

Efter at du med et klik har installeret WordPress og sat bloggen op, kan du gå i gang med at skrive og lægge billeder op. Det kan lyde som en stor mundfuld, men faktisk behøver alt forarbejdet ikke at tage mere end en time, måske kun en halv, hvis du er hurtig til at vælge et domæne.

FAQ BOKS

Hvad er fordelene ved at have et webhotel frem for at oprette en blog hos nogle andre?

Når du har et webhotel, er din blog en selvstændig hjemmeside. Det giver dig langt flere muligheder for at bestemme, hvordan den skal se ud, og den har et unikt domæne.

Hvad koster et webhotel?

Det er meget forskelligt, hvad et webhotel koster, men det behøver bestemt ikke at være dyrt. Der findes webhoteller, der ikke koster mere end 13 kroner om måneden det første år, du er kunde.

Hvorfor har jeg brug for et webhotel til min blog?

Webhotellet sikrer, at din blog kan være online. Alle oplysningerne om din blog skal nemlig placeres på en server, hvorfra de kan hentes hver gang, der er nogle, der gerne vil ind på din blog. Det er webhotellet, der står for serveren.