Lav din egen hjemmeside – 5 trin til at komme godt fra start

Der er meget at overveje, når du skal i gang med en ny hjemmeside. Her får du fem tips til nogle af de absolut vigtigste detaljer i forbindelse med at oprette og udarbejde en hjemmeside. 

Skal du i gang med at lave din egen hjemmeside, har du sikkert allerede nu opdaget, at det er et stort arbejde. Det kræver en del planlægning, og der er en række valg, du skal træffe.

Neden for kommer vi ind på fem vigtige elementer, når du skal i gang med at bygge din hjemmeside op, så læs med og bliv lidt klogere.

 

1. Vælg det rigtige webhotel 

Først og fremmest er det vigtigt, at du sørger for at vælge det rette webhotel til din hjemmeside. Webhotellet er der, hvor din hjemmeside er placeret. Det webhotel, du vælger, har blandt andet indflydelse på, hvor hurtigt din hjemmeside bliver indlæst, ligesom valget kan påvirke din SEO.

Hvis du henvender dig til danske læsere eller kunder, er det typisk smartest, at du vælger et dansk webhotel. Dermed bliver din hjemmeside placeret på en dansk server, hvilket kan være med til at gøre den en tand hurtigere. 

Ved at vælge et dansk webhotel har du også mulighed for at få support på dansk. Det kan være rart, særligt hvis du ikke er så teknisk kyndig. Se her, hvilke danske webhoteller vi anbefaler

 

LÆS OGSÅ: NY hjemmeside – hvilket webhotel skal du vælge?

 

 

2. Vælg et system, der er nemt at gå til

Når du er inde og se på forskellige webhoteller, vil du lægge mærke til, at mange af dem reklamerer med one-click WordPress installation. WordPress er det absolut mest brugte system til at lave hjemmeside i. Det skyldes først og fremmest, at det er nemt at gå til. 

Hvis du ikke har prøvet at skabe en hjemmeside før, vil WordPress typisk være det sikre valg i forhold til at komme godt i gang med den. Der findes plugins med stort set alle funktioner, ligesom der findes mange tutorials på nettet. 

 

3. Brug penge på et mobilvenligt tema 

Når du skaber en hjemmeside i WordPress, skal du vælge et tema til den. Her kan det betale sig at købe et frem for at vælge en af de gratis versioner. De temaer, du betaler for, er med til at gøre oprettelsen af din hjemmeside endnu nemmere for dig. 

Når du vælger et tema, er det meget vigtigt, at det er mobilvenligt. En stor del af dine kunder og læsere kommer til at tilgå din hjemmeside fra deres mobil. Hvis den ikke bliver vist på en pæn og ordentlig måde, gider de ikke at bruge tid på den – og så tjener du ingen penge.

 

 

4. Godt og relevant indhold 

Inden du går i gang med at oprette din hjemmeside, vil det typisk være denne del, du har tænkt mest over. Hvad skal du skrive, og hvilke fotos vil du have liggende på hjemmesiden. Det er da også et vigtigt skridt i forhold til at skabe en god hjemmeside, men hvis du ikke har det ovenstående på plads, kommer du ikke langt. 

Når du går i gang med at skrive tekster, er det vigtigt, at du tænker søgeord ind fra starten. Både i selve teksterne og i overskrifterne. Du skal ikke spamme dine tekster med søgeord, men bruge dem på en naturlig måde. 

 

LÆS OGSÅ: Tænk SEO ind fra starten, når du skal have en ny hjemmeside

 

5. Hav synlige kontaktinformationer 

Særligt hvis du har oprettet din hjemmeside i forbindelse med din virksomhed, er det vigtigt, at dine kunder nemt kan komme i kontakt med dig. Derfor bør du have synlige kontaktinformationer på din hjemmeside. 

I WordPress har de et plugin til en kontaktformular. Ved at sætte det ind gør du det overordentligt nemt for dine kunder at komme i kontakt med dig. 

Der er selvfølgelig mange andre elementer i forbindelse med at oprette en hjemmeside, som du bør overveje. De fem, vi har oplistet her, er dog nogle af de absolut vigtigste og mest kritiske at få styr på – resten kan du tage hen ad vejen. 

FAQ BOKS

Hvilket system skal jeg oprette min hjemmeside i?

Har du ikke prøvet at oprette en hjemmeside før, vil et af de nemmeste systemer være WordPress. Du får one-click WordPress installation med de fleste webhoteller. Det betyder, at du med et enkelt klik kan installere WordPress og komme i gang.

Hvordan sikrer jeg, at min hjemmeside er mobilvenlig?

Et vigtigt skridt i forhold til at sikre, at din hjemmeside er mobilvenlig, er, at du vælger et WordPress tema, der er responsivt. Du kan nemt teste din hjemmeside på nettet og finde ud af, om den er mobilvenlig eller ej, hvis du allerede har oprettet den.

Skal jeg bruge et webhotel til min hjemmeside?

Ja, alle hjemmesider ligger på en server, og den får du adgang til via et webhotel.