Iværksætter – Lav din egen hjemmeside hurtigt og let

Du kan i dag nemt selv skabe en hjemmeside. Sørg for hurtigt at få det tekniske på plads, så du kan koncentrere dig om at skabe godt og brugbart indhold for dine kunder. 

Det har aldrig været nemmere at komme i gang som iværksætter, end det er i dag. Du kan let oprette din egen virksomhed, når du sidder derhjemme i sofaen om aftenen. Det eneste, det kræver, er, at du har en computer og adgang til internettet. 

Når du starter op som iværksætter, lige meget om det er med en fysisk butik eller et online produkt, er det vigtigt, at du har en god hjemmeside. Der kan du komme i kontakt med dine kunder, og de kan blive klogere på, hvilken form for arbejde, du udfører i din virksomhed. 

Du kan sagtens selv bygge din hjemmeside op. Når du er iværksætter, vil pengene typisk være små, og det er derfor vigtigt at se på, hvor meget af arbejdet du selv kan udføre. Dog bør du ikke gå på kompromis med din hjemmesides udseende – den skal se professionel ud, så du ikke skræmmer kunder væk. 

 

Brug en aften på at få styr på det tekniske

Der er nogle tekniske detaljer, du har brug for at få styr på, inden du starter din hjemmeside, og det er: 

  • Domæne – altså navnet på din hjemmeside
  • Webhotel – altså det sted hvor din hjemmeside skal hostes
  • Installation af software – fx WordPress – til at bygge hjemmesiden i.

Du kan selvfølgelig bruge lang tid på at tænke over, hvilket domænenavn der vil være det rigtige for dig og analysere, hvad de forskellige webhoteller kan tilbyde. Du behøver dog ikke at bruge mere end en aften på at sætte det op, når du først er klar. 

CMS-systemet WordPress er klart det mest udbredte på verdensplan, og det skyldes, at det er let at installere. De fleste webhoteller tilbyder i dag one-click WordPress installation, og vi har samlet en oversigt over de bedste webhoteller til WordPress her

 

 

Skab godt og brugbart indhold 

Nu er du klar til at skabe indholdet på din hjemmeside. Det er her, du skal bruge meget tid. Start med at finde et godt tema til din hjemmeside, som passer til de behov, du har. Det kommer jo helt an på, om du skal sælge varer, om der skal være en kalender, som dine kunder kan booke dig igennem, eller om du har brug for en anden feature. 

Derefter skal du tænke over billeder og tekst til hjemmesiden. Du kan tage billederne selv og selv skrive teksten på egen hånd, men sørg for, at det ser professionelt ud. Når du er iværksætter og har en enmandsvirksomhed, er det dog også rart, at det har lidt kant, og at du viser noget personlighed. 

Det er selvfølgelig særlig vigtigt, at du sørger for at beskrive din virksomhed grundigt. Kunderne skal tydeligt kunne forstå, hvordan du kan hjælpe dem. 

 

Sørg for, at dine kunder kan komme i kontakt med dig

En klassisk begynderfejl på en hjemmeside er, at kunderne skal om til din kontaktside for at komme i kontakt med dig. Du skal sørge for, at det er muligt fra alle undersiderne på din hjemmeside at få fat på dig. Dermed er du sikker på, at du i hvert fald ikke mister kunder på, at det er for besværligt at finde ud af, hvad dine kontaktoplysninger er. 

Inden du går live med din nye hjemmeside, er det en god ide, at du sørger for at få nogle til at se den igennem. Det skal være nogle, hvor du ved, at de vil sige deres ærlige mening om designet – og hvor du kan se, hvordan de har det med at skulle finde rundt på hjemmesiden. 

Det giver en særlig stolthed at have skabt sin første hjemmeside. Hvis du står på tærsklen til livet som iværksætter, er det derfor bare om at springe ud i det.

 

LÆS OGSÅ: Hvad koster det at starte en webshop?

FAQ BOKS

Hvad koster det at skabe sin egen hjemmeside?

Når du selv udvikler siden, skriver tekst og tager billeder, skal du faktisk bare betale for domæne, webhotel og eventuelt tema til WordPress. Selv hvis du vælger et dyrt tema, kommer det ikke til at koste dig mere end 1500 kroner at skabe din hjemmeside.

Jeg har aldrig skabt en hjemmeside før, kan jeg bare gå i gang med det?

Ja, du kan bare gå i gang med din hjemmeside. Software som WordPress er meget nemt for selv begyndere at gå til. Du kan finde mange temaer og plugins, der hjælper dig til at få siden til at se pæn og professionel ud. Hvis du går i stå, vil du kunne finde masser af videoer og artikler på nettet om, hvordan du kan løse dit problem.

Skal jeg kunne programmere for at skabe min egen hjemmeside?

Nej, du behøver ikke at kunne programmere for at skabe din egen hjemmeside. Software som WordPress er skabt til folk, der ikke kan programmere. Det er meget intuitivt bygget op og er nemt for dig at gå til – også selvom du ikke har prøvet at skabe en hjemmeside før.