Hvilket webhotel skal jeg vælge?

Med de mange forskellige valgmuligheder af både danske og udenlandske webhoteller kan det være svært for dig at vide, hvilket et du skal vælge. Her kommer vi ind på, hvad du blandt andet skal tænke over, når du vælger webhotel, og kommer med vores anbefalinger til gode webhoteller.

Når du skal oprette en hjemmeside, har du brug for et webhotel. Webhotellet er den server, din hjemmeside er placeret på. Det er altså der, alle oplysningerne om din hjemmeside er gemt. Hvis du ikke har et webhotel, kan din hjemmeside ikke blive vist på nettet. Webhotellet er altså helt essentielt for din hjemmeside.

Men hvilket webhotel skal du så vælge? Der er jo så mange forskellige at vælge imellem. Det kan nærmest føles som en jungle, og som om du bare vælger i blinde og håber på det bedste. Der er dog en række faktorer, som du kan tænke over, når du skal vælge webhotel.

Skal din hjemmeside bruges privat eller til din virksomhed?

Når du skal vælge et webhotel, er det selvfølgelig afgørende, hvad din hjemmeside skal bruges til. Hvis den bare skal bruges i privat sammenhæng, stiller du jo slet ikke så store krav til, hvor hurtigt den kan indlæses, og hvor meget den kan fylde.

Hvis din hjemmeside derimod skal bruges til en virksomhed, er det vigtigt, at du har nok serverplads til den, så den kan blive vist hurtigt, når der er potentielle kunder, der går ind på den. Derfor vil du fra start af skulle vælge et webhotel, der tilbyder en løsning til virksomheder.

Hvis du gerne vil starte en webshop, kan du her finde vores anbefalinger til, hvor du kan gøre det billigt.

Webhotel

Vil du have dansk eller engelsk kundeservice?

En anden vigtig faktor i forhold til valg af webhotel er, om kundeservicen skal være på dansk eller på engelsk. Når du vælger et udenlandsk webhotel, kommer du selvfølgelig til at få kundeservice på engelsk. Det kan være fristende at vælge et udenlandsk webhotel, da du ofte kan få webhotel til meget få penge.

Det kan dog være værd at betale lidt ekstra for at få dansk kundeservice. Særligt hvis du ikke er så teknisk kyndig. Med dansk kundeservice vil det ofte være nemmere for dig at forstå, hvad du skal gøre – og så meget dyrere er et dansk webhotel heller ikke i forhold til et udenlandsk.

Vores anbefalinger af webhoteller

Vi anbefaler altid, at du vælger et dansk webhotel. Dels på grund af kundeservicen, men også fordi din hjemmeside bliver indlæst en smule hurtigere, når den ligger på en dansk server frem for en, der for eksempel står i USA.

Her er de fem webhoteller, som vi anbefaler:

Dandomain.dk: Dandomain.dk er et af de største og ældste webhoteller i Danmark. De har flere forskellige abonnementer både for private og for virksomheder.

Wannafind: Wannafind minder meget om Dandomain.dk i forhold til priser og udbud. De har lige ledes abonnementer for både private og for virksomheder.

Simply.com: Simply.com er et af Danmarks billigste webhoteller, hvis ikke dét billigste. Deres billigste abonnement koster 9,38 kroner om måneden det første år. Derefter koster det kun 37,50 kroner om måneden efterfølgende. De har dog også dyrere abonnementer med mere serverplads, der henvender sig til virksomheder.

Scannet.dk: Scannet.dk henvender sig primært til virksomheder. De tilbyder cloud hosting i modsætning til de andre, der tilbyder shared hosting. Med cloud hosting har din hjemmeside sin egen plads på en server, hvilket betyder, at hjemmesiden bliver vist hurtigere.

Smartweb.dk: Smartweb.dk er for dig, der har en webshop. Hele deres koncept er bygget op omkring at understøtte din forretning bedst muligt – lige fra køb af domæne og opsætning af webshoppen til den daglige drift af den.

FAQ BOKS

Er der forskel på webhoteller til privat brug og til virksomheder?

Hos nogle webhoteller har de både abonnementer til private og til virksomheder, hos andre henvender de sig primært til en af de to grupper.

Er et dansk webhotel bedre end et udenlandsk?

Man kan ikke sige, at et dansk webhotel er bedre end et udenlandsk. Det kommer helt an på, hvad du leder efter. Med et dansk webhotel har du dog den fordel, at de selvfølgelig har kundeservice på dansk.

Hvad skal jeg lægge vægt på, når jeg skal vælge et webhotel?

Der er mange forskellige faktorer, du skal lægge vægt på, når du vælger et webhotel. Nogle af de vigtigste er dog, hvilket sprog kundeservicen skal være på, og at din hjemmeside kan blive indlæst så hurtigt, som du har brug for. Hvis du har en virksomhed, er det meget vigtigt, at din hjemmeside kan blive indlæst hurtigt, så du ikke risikerer, at du mister kunder, fordi siden er for længe om at blive vist.