Hvad koster det at starte en webshop?

Inden du starter en webshop, er det en god ide, at du danner dig et overblik over, hvor meget det kommer til at koste. Prisen afhænger dog helt af, hvor meget af arbejdet du kan udføre selv. 

Overvejer du at oprette en webshop, er det vigtigt for dig at vide, hvor meget det egentlig koster at starte og have selve webshoppen. Mange tænker, at det er meget billigere end at have en fysisk butik, da du jo ikke skal have et lokale. Der er dog mange andre udgifter forbundet med det at have en webshop.

Domæne

Du skal bruge et domæne til din webshop. Hvis det er et, der er ledigt i forvejen, er det ikke noget, der kommer til at vælte dit budget. I det tilfælde koster det omkring 50 kroner, lige meget om det er et et .dk eller et .com domæne.

Hvis du vil prøve at få fingre i et domæne, som en anden allerede har købt, er det straks en anden sag. I det tilfælde er det dem, der bestemmer, hvor meget domænet skal koste, og det kan derfor ende med at koste dig mange tusind kroner.

Webhotel

Webhotellet er den server, hvor din webshop ligger. Når du driver en webshop, har du brug for meget serverplads. Derfor er webhotellet ikke et sted, hvor du skal spare. Hvis du ikke har serverplads nok, bliver din hjemmeside langsom at indlæse – og det er noget, du mister kunder på.

Derfor bør du vælge de abonnementer til virksomheder, der findes. De koster typisk 30-40 kroner om måneden det første år, og derefter koster de typisk 200-300 kroner om måneden.

Læs her, hvilke billige webhoteller vi anbefaler.

Opbygning af din webshop

Der findes i dag en række værktøjer, der kan hjælpe dig med at opbygge din webshop selv. Dermed behøver du ikke at bruge en masse penge på det. Når det er en webshop, er det dog vigtigt, at den ser professionel ud. Hvis den ikke gør det, har folk jo ikke lyst til at handle hos dig.

Kan du ikke selv få din webshop til at se professionel og veldesignet ud, bør du få en webudvikler til at hjælpe dig. Selvom det giver nogle høje opstartsomkostninger, er det alle pengene værd i den sidste ende, når du får en flot og velfungerende webshop.

Billeder og tekst til din webshop

Du har selvfølgelig brug for både billeder og tekst til din webshop. Begge dele skal være informative og indbydende på samme tid. Det kan være svært at ramme, hvis det ikke er noget, du har erfaring med i forvejen. Derfor kan det være rart for dig at hyre en professionel fotograf og et tekstbureau til at stå for teksterne for dig.

Det giver selvfølgelig nogle høje startomkostninger, men du kender det selv – hvis varerne på en webshop ikke bliver præsenteret på en indbydende måde, har du ikke lyst til at handle der.

Marketing af din webshop

Marketing af din webshop er meget vigtigt for, at du kan skille dig ud fra mængden. Vælger du marketing på sociale medier, kommer du typisk til at betale mellem 1 og 10 kroner per klik, du får.

En anden meget brugt metode i dag til at markedsføre din webshop er, at du henvender dig til influencere og får dem til at hjælpe dig. Hvor meget de tager, afhænger selvfølgelig af, hvor kendt en influencer, der er tale om. Henvender du dig til de mest kendte, skal du regne med, at de gerne vil have betaling for at reklamere for dig. De vil ikke nøjes med kun at få dine produkter.

Der er altså ikke noget entydigt svar på, hvor meget det kommer til at koste dig at starte en webshop. Kan du udføre meget af arbejdet selv, kan der selvfølgelig være mange penge at spare. I det tilfælde er det dog altid værd for dig at overveje, om det giver mere mening at få nogle andre til at udføre arbejdet, så du kan koncentrere dig om noget andet.

LÆS OGSÅ: Tænk SEO ind fra starten, når du skal lave en ny hjemmeside

FAQ BOKS

Har jeg brug for et webhotel til en webshop?

Ja, du skal bruge et webhotel til din webshop. Webhotellet er den server, som webshoppen ligger på. Uden webhotellet kan webshoppen ikke eksistere.Når du har en webshop, har du brug for meget serverplads, så din side kan blive indlæst hurtigt for kunderne. Derfor er det ikke et sted, hvor du skal spare.

Hvad koster marketing til min webshop?

Det er meget forskelligt, hvor meget marketing koster. Det kommer helt an på måden, du reklamerer for din webshop på. Hvis du bruger sociale medier, skal du regne med at komme til at give mellem 1 og 10 kroner per klik. Henvender du dig til kendte influencere, vil de typisk have en del mere end bare dine produkter for at reklamere for dig.

Kan jeg selv tage billeder og skrive tekst til min webshop?

Ja, det kan du godt. Dog skal du selvfølgelig sørge for, at det ser professionelt ud. Hvis det ikke gør det, har folk ikke lyst til at handle hos dig.