Hvad er hosting?

Hvad er hosting? Spørgsmålet er naturligt, når du støder på ordet. Kort fortalt betyder det, at oplysningerne om din hjemmeside ligger på en server. Hosting er nødvendigt for, at din hjemmeside kan vises på nettet.

Når du vil have en hjemmeside, en blog eller en webshop, er du nødt til også at have hosting. Hosting betyder, at oplysningerne om din hjemmeside ligger på en server. Fra serveren bliver oplysningerne hentet frem, hver gang der er en, der gerne vil ind på din hjemmeside. Uden hosting kan din hjemmeside altså ikke være online. 

For at kunne få hostet din hjemmeside på en server har du brug for et webhotel. Det er et firma, der enten har servere i Danmark eller i udlandet, hvor de opbevarer oplysningerne om din hjemmeside. 

Vi anbefaler altid, at du vælger et dansk webhotel med servere i Danmark. Når serverne står i Danmark, vil det dels være nemmere for firmaet at passe på serverne og dermed også oplysningerne om din hjemmeside, dels vil det betyde, at din hjemmeside bliver vist en lille smule hurtigere, når oplysningerne om hjemmesiden ikke skal hentes fra en server langt væk. 

Udover hvor serveren står, er der også mange andre aspekter, du kan lægge vægt på, når du skal vælge et webhotel. Det er blandt andet, hvor meget serverplads du får, og hvilket sprog kundeservice er på – og selvfølgelig prisen. 

Hvis du gerne vil vide, hvordan du billigt kan oprette en hjemmeside, kan du læse mere i vores guide her

Hvilke typer af webhosting eksisterer der?

Forskellige typer af hosting

Der findes flere forskellige typer af hosting – nemlig: 

Shared hosting

Her deles flere hjemmesider om den samme server. Det er en billig løsning, men den fungerer ikke godt med store hjemmesider med meget trafik, da du skal dele serverpladsen med andre. 

Cloud hosting

Ved cloud hosting ligger oplysningerne om din hjemmeside på flere forskellige servere. Det er med til at gøre hjemmesiden hurtigere at indlæse. Det er en løsning, der er nem at skalere i forhold til den plads, du har brug for.

VPS hosting

Her ligger der færre hjemmesider på en server, og du har som hjemmesideejer større mulighed for at kontrollere serveren, da du kan tilgå den virtuelt. 

Dedikeret hosting

Med dedikeret hosting har du din egen server til din hjemmeside. Det er selvfølgelig en meget dyr løsning, der typisk bruges af store virksomheder. 

Hvilken hosting skal du vælge?

Hvis det er første gang, du opretter en hjemmeside, behøver du ikke at tænke så meget over, hvilken type af hosting du vælger. Her vil din hjemmeside ikke fylde så meget, og du kan derfor sagtens bruge den billige hostingløsning, de tilbyder hos det webhotel, du vælger. Det vil typisk være shared hosting, du får med de billigste abonnementer. 

Når din hjemmeside begynder at vokse i størrelsen – for eksempel når der kommer flere billeder og videoer – og der kommer flere besøgende på hjemmesiden, har den brug for mere serverplads. Hvis den ikke får det, vil det tage længere tid for siden at blive vist.

I det tilfælde giver det god mening at se på, hvilken af de forskellige typer af hosting, der vil passe til din hjemmeside. Hvis du leder efter cloud costing eller VPS hosting, kan du for eksempel se nærmere på ScanNet

FAQ BOKS

Hvad er hosting?

Hosting betyder, at oplysningerne om din hjemmeside ligger gemt på en server. Derfra kan de blive hentet, hver gang der er en, der gerne vil se hjemmesiden. Hosting er altså afgørende for, at din hjemmeside kan være online.

Hvilke typer af hosting findes der?

Der findes overordnet fire typer af hosting:
– Shared hosting hvor du deler en server med andre
– VPS hosting hvor der er færre hjemmesider om en server, og du har mere indflydelse på serveren
– Cloud Hosting hvor din hjemmeside ligger på flere forskellige servere, hvilket gør det muligt at indlæse den hurtigere
– Dedikeret hosting hvor du har en hel server, der er dedikeret til din hjemmeside

Hvilken form for hosting bør jeg vælge?

I langt de fleste tilfælde vil det være fint, at du vælger shared hosting, når du starter med at oprette en hjemmeside. Det er også det, der kommer med de billigste abonnementer. Senere kan du overveje cloud hosting eller VPS hosting, hvis du har brug for mere serverplads til din hjemmeside.

Hvad er et webhotel?

Har du spurgt dig selv: “Hvad er webhotel?”. Et webhotel er kort fortalt en type hosting-løsning, der giver dig mulighed for at oprette og vedligeholde et website. Webhoteller tilbyder forskellige typer hosting-ressourcer som diskplads, båndbredde, e-mailadresser, database-understøttelse, og andre funktioner. Dette giver brugerne mulighed for at gøre deres website tilgængeligt på internettet.

Webhoteller tilbyder også en række administrative værktøjer, som brugerne kan bruge til at administrere deres website. Disse funktioner omfatter normalt både backup-løsninger og sikkerhedspolitikker.

Hvad er fordelene ved et webhotel?

Hvis du drømmer om at bygge en hjemmeside op, der passer perfekt til dine behov og drømme, bør du uden tvivl anvende et webhotel fra en professionel udbyder. Der er nemlig mange fordele ved at bruge et webhotel.

Et webhotel giver dig mulighed for at drage fordel af flere funktioner, som ofte ikke er tilgængelige med andre hosting-løsninger. Nogle af de vigtigste fordele er:

  • 24/7-support: Ved et professionelt webhotel bør der altid være mulighed for at få hjælp og vejledning, når du bygger din hjemmeside op. Det kan være en svær proces, og nogle gange kan der opstå uventede, tekniske udfordringer, som kun en god support vil kunne hjælpe dig med.
  • Plads til flere websites: Når du først har bygget din hjemmeside op, er der en god sandsynlighed for, at du får lyst til at skabe et nyt univers. Eller også har du bare brug for endnu en hjemmeside, der kan supplere den originale. Uanset hvad er det altid godt at have mulighed for at skabe en lignende hjemmeside på samme platform.
  • Brugervenlighed: Jo bedre designet dit webhotel er, desto nemmere bliver det også for dig at skabe lige præcis dén hjemmeside, du drømmer om.
  • Fleksibilitet: En professionel udbyder skal gøre det muligt for dig at indrette din oplevelse med hjemmesiden efter dine behov; alle hjemmeside er unikke, og derfor skal du ikke begrænses.
  • Sikkerhed: Der lurer mange trusler på internettet, og der er altid en risiko for, at din hjemmeside bliver målet for ondsindede hensigter. Derfor er det vigtigt, at du vælger en udbyder af webhoteller, som har sikkerhed højt prioriteret.

Hvordan vælger jeg det rigtige webhotel?

Når du vælger et webhotel, skal du overveje dine behov og hvilket budget, du har råd til. Det er vigtigt, at du undersøger de forskellige løsninger, der er tilgængelige, så du kan vælge det, der matcher dine krav.

Når du skal udvælge din udbyder af webhoteller, skal du se nærmere på:

  • Hvilken type hosting-ressourcer der tilbydes? Jo flere forskellige værktøjer og muligheder du stilles til rådighed, desto nemmere får du ved at skræddersy en hjemmeside efter dine behov.
  • Hvilke sikkerhedsstandarder der er? Jo højere sikkerhedsniveauet er, desto færre trusler og problemer vil du stå over for med din hjemmeside.
  • Hvilke tekniske krav der stilles? Jo færre krav, der stilles til din computers formåen og dine tekniske færdigheder, desto lettere vil du have med at komme i gang.

Du kan også med fordel undersøge, om der er en form for pengene-tilbage-garanti, hvis du ikke er tilfreds med dit webhotel. Vi er dog din garanti for, at alle webhoteller, der anføres i guiden, er af den højeste kvalitet.