Hvor meget din hjemmeside kommer til at koste, afhænger meget af, hvad du kan og vil udføre selv. Læs med og få en fornemmelse af prisen her.
Overvejer du at skabe din egen hjemmeside, har du måske spekuleret lidt på, hvad det kommer til at koste dig. Hvor mange penge skal du egentlig budgettere med at bruge på hjemmesiden – både som opstart og derefter månedligt?
Som med prisen på så meget andet afhænger det selvfølgelig af, hvad du forventer af din hjemmeside. Her kommer vi ind på de elementer, du i hvert fald bør overveje at bruge penge på, når du starter din digitale tilværelse.
Domæne
For at kunne oprette en hjemmeside skal du have et domæne. Det er navnet på din hjemmeside. Er dit domæne ledigt, skal du bare betale 50 kroner om året for at sikre dig det.
Er der en anden, der har købt det domæne, du gerne vil have, skal du kontakte vedkommende for at høre, om de er villige til at sælge. I det tilfælde er det ejeren, der sætter prisen på, hvad domænet skal koste, og det kan derfor være alt fra et par hundrede kroner til et par tusinde eller mere.
Webhotel
Webhotellet er den server, din hjemmeside er placeret på. Uden et webhotel kan din hjemmeside ikke eksistere og blive vist på nettet. Skal du bruge din hjemmeside til privatbrug, er et basisabonnement på et webhotel typisk nok. Der betaler du ikke mere end 10-20 kroner om måneden det første år, derefter betaler du typisk mellem 40 og 120 kroner om måneden.
Skal du bruge et webhotel til din virksomhed, har du typisk brug for mere end et basisabonnement. Der skulle jo gerne være mere trafik på din hjemmeside, og det kræver mere serverplads. Et pro-abonnement kan fås for helt ned til 30-40 kroner det første år. Derefter koster det typisk mellem 200 og 300 kroner om året.
Se vores bud på de billigste (og bedste) danske webhoteller her.
Opbygning af hjemmesiden
Opbygningen af din hjemmeside er virkelig et af de områder, hvor det kan være meget forskelligt, hvor mange penge du bruger. Hvis du står for det hele selv, er det i princippet gratis. Du skal ikke have nogen penge op af lommen for at bruge eksempelvis WordPress, der er det mest anvendte system til udvikling af hjemmesider.
Selv hvis du udvikler din egen hjemmeside i WordPress, kan det dog betale sig, at bruge lidt penge på hjemmesiden. Det kan for eksempel være til at købe et tema og plugins, der gør din hjemmeside helt perfekt. Et tema koster typisk op til 1.000 kroner, mens et plugin koster mellem 300 og 1.000 kroner.
Hvis du får en udvikler til at opbygge din hjemmeside for dig, skal du selvfølgelig regne med at bruge langt flere penge. Hvor meget kommer helt an på, hvor kompleks din hjemmeside skal være. Kontakt forskellige webudviklere for at få et tilbud på hjemmesidepris.
Indhold på hjemmesiden
Du skal selvfølgelig også have indhold på din hjemmeside. Du kan vælge at skrive teksterne og tage billederne selv. Er du ikke så god en fotograf, kan du vælge selv at skrive teksterne og så købe billederne fra en database. Det koster ofte omkring 200-1.000 kroner om måneden at få adgang til en billededatabase, hvor du har ret til at bruge billederne på din hjemmeside.
Hvis du ikke selv er så god til at skrive tekster, kan det også være, at du gerne vil have andre til at klare den opgave for dig. I det tilfælde betaler du typisk per tekst; hvor meget du betaler, afhænger helt af kvaliteten af teksten. Regn med, at priserne starter omkring 300-400 for en tekst på dansk.
Marketing
Skal du have udført marketing i forbindelse med din hjemmeside, skal du selvfølgelig også indregne omkostninger til det. Igen afhænger prisen helt af, hvor meget du kan lave selv. Kampagner på sociale medier koster typisk et sted mellem 1 og 10 kroner per klik, du får.
Der er altså stor forskel på, hvor meget du skal betale for din hjemmeside. Er du gør-det-selv typen, skal du kun betale for domæne og webhotel, alt andet kan du klare selv. Skal du have en professionel hjemmeside, kan du ende med at bruge mange tusinde kroner.
LÆS OGSÅ: Tænk SEO ind fra starten, når du skal lave ny hjemmeside