Find det bedste WordPress webhotel

WordPress er uden sammenligning verdens mest populære software, når der skal bygges hjemmesider og blogs – personlige såvel som erhvervsrelaterede. Står du overfor en proces, hvor du skal bygge enten en hjemmeside, en blog eller en webshop (eller måske alle tre dele), og har du valgt WordPress som dit udgangspunkt? Ja, så skal du have fundet et webhotel, og det hjælper vi dig med.

Allerførst er det værd at nævne, at vi ikke kan sige, hvilket WordPress webhotel der er det bedste for lige netop dig. Det afhænger nemlig af flere forskellige ting, og du skal kigge indad for at definere dine behov – har du eksempelvis brug for:

  • dansk support (ofte kun åbent i dagtimerne og i hverdagene)
  • support 24/7/365 (som regel på engelsk)
  • lidt eller meget plads og ressourcer
  • ekstrem hastighed på grund af høj trafik.

Med svarene i baghovet kan du begynde at kigge på de forskellige muligheder inden for webhoteller til WordPress. Vi anbefaler blandt andet:

Der er stor forskel på ovennævnte webhoteller. Både når det kommer til pris, muligheder og plads, mens ens for dem alle er, at de tilbyder suveræn kundeservice på dansk.

Neden for tager vi et uddybende kig på de fire emner, du bør overveje, inden du vælger webhotel til WordPress. Forhåbentlig er det nok til at be- eller afkræfte de tanker, du allerede har, så du kan vælge den rette løsning i første omgang.

Dansk eller udenlandsk support (og webhotel)

Få dansk support på dit webhotelVi starter med noget af det, der faktisk er mere vigtigt, end du umiddelbart tror – nemlig supporten. Er du en ekspert til teknik, og har du ingen problemer med at forstå begreber som DNS, PHP, ASP.NET, CMS og alskens andre termer og forkortelser, så har du muligvis ikke gavn af dansk support.

Er du derimod lidt på herrens mark, når snakken falder på teknikdetaljer, men vil du alligevel gerne selv vedligeholde (og måske bygge) din hjemmeside eller webshop, så er det essentielt med velfungerende kundeservice.

Vi foretrækker – og anbefaler altid – dansk support og dermed et dansk webhotel. Ulempen er naturligvis, at der er kortere åbningstider (mange udenlandske webhoteller tilbyder support døgnet rundt), men det opvejes til fulde af, at vi kan snakke eller skrive med en dansktalende supportmedarbejder, når der opstår problemer.

Derudover er der den detalje, at de danske webhoteller – i hvert fald dem vi anbefaler – som regel har deres servere placeret i Danmark. Det lyder måske som en lille ting, men det kan have stor indflydelse på din loadhastighed og dermed på brugeroplevelsen – og i sidste ende på din søgemaskineoptimering og rangering på Googles resultatliste.

WordPress webhotel – shared hosting, VPS eller en dedikeret server?

Hvor finder jeg det bedste webhotel til WordPressFor at svare på spørgsmålet om, hvilken indflydelse dit behov for meget eller lidt plads, mange eller få ressourcer samt ekstra høj hastighed har på valget af webhotel, tager vi et kig på hosting formerne.

Du har nemlig tre forskellige muligheder:

  • Shared hosting
  • Cloud server (VPS)
  • Dedikeret server

Mens shared hosting er den billigste løsning, er den dedikerede server den dyreste, men nu er det jo ikke altid, at prisen er afgørende for valget. Neden for har vi lavet en kort oversigt over fordele og ulemper ved de forskellige muligheder – forhåbentlig kan de guide dig i retningen af det rette WordPress webhotel.

Shared hosting

Med shared hosting får du et webhotel, hvor du skal dele pladsen på serveren med andre hjemmesider. Den primære fordel ved denne løsning er prisen – den er nemlig lav – men der er også andre gode ting ved at vælge shared hosting:

  • Du skal ikke tænke på drift og vedligeholdelse af webhotellet.
  • Du får som regel et brugervenligt kontrolpanel med 1 click-installation til WordPress.
  • Du kan hurtigt og let opgradere til en større pakke, hvis behovet opstår.

Modsat er der naturligvis også ulemper ved shared hosting. Først og fremmest at du – med det forkerte valg af webhotel – kan få problemer med nedetid i forbindelse med overbelastning af serveren. Derudover er du mere eksponeret overfor hacker- og virusangreb, da du ikke selv kontrollerer opdateringer og vedligeholdelse af hverken serveren eller de andre hjemmesider.

Begge ulemperne kan du dog undgå ved at vælge et godt, billigt webhotel – fx Simply.com.

Cloud server (VPS)

En cloud server er en privat server, og den går ofte også under navnet VPS, der står for Virtuel Private Server. Her får du en løsning, hvor der allokeres en specifik mængde plads til lige netop din hjemmeside eller webshop, og dermed slipper du for at komme i karambolage med de ulemper, der følger med shared hosting.

Men der er også andre fordele forbundet med VPS:

  • Du får større sikkerhed, da du selv skal håndtere opdateringer og vedligeholdelse af webhotellet.
  • Du kan hurtigt og let op- og nedjustere både pladsen og ressourcerne.
  • Du kan ændre på serverindstillinger, installere tredjepartssoftware etc.

Ulemperne er, at det er en hosting form, der er væsentligt dyrere end shared hosting, og samtidig bliver dine tekniske færdigheder sat på prøve, når du selv skal styre opdatering, vedligeholdelse og drift af webhotellet.

Prisen kan du naturligvis ikke gøre så meget ved, men du behøver ikke at lade dig skræmme over teknikken. Du kan enten vælge et webhotel, der tilbyder managed hosting – fx ScanNet – eller vælge at samarbejde med en systemadministrator.

Dedikeret server

Skal man bruge en dedikeret server til sin hjemmeside?Ved at leje en dedikeret server ved et webhotel frem for at have egne servere i virksomhedens kælder (eller hvor du nu har dem) slipper du for besværet med vedligeholdelse. Du skal heller ikke spekulere over, hvilke overraskelser der kan komme, når hardware eller software skal udskiftes eller opgraderes og sidst men ikke mindst får du nøjagtig den plads, du har brug for.

Hvordan ved du så, om en dedikeret server er den rette løsning for dit WordPress site?

Det et det, hvis du kender dine nøjagtige behov for serverplads, selv har ressourcer til at håndtere teknikken og ikke har brug for at skalere op og ned fra dag til dag, men bare gerne vil have mest mulig serverkapacitet for pengene. Alternativt er du bedre tjent med at vælge en cloud server eller shared hosting.