Domæne priser – Hvad koster det at registrere et dansk domænenavn?

Du behøver ikke at hive ret mange penge op af lommen, hvis du ønsker du at registrere et .dk domæne. Typisk koster det nemlig ikke mere end 60 kr. årligt. Bliv klogere på priser for domæner samt domæneregistrering lige her.

Hvorfor registrere et domæne?

Enhver hjemmeside eller webshop har et domænenavn. Det er den web-adresse, folk indtaster i deres browser, når de vil besøge netop din side. Man kan med andre ord sige, at det er her, du “bor” på internettet.

Domæneregistrering er i dag så billigt og nemt, at folk køber domæner af en lang række forskellige grunde. Typisk registrerer man et domæne for sin virksomhed, et projekt eller for at skabe en identitet online.

Domænenavne kan ikke være identiske, de er derimod altid unikke. Derfor forsvinder de mest gængse navne også hurtigt. Overvejer du at registrere et domænenavn, og er du allerede brændt varm på et fantastisk navn, så bør du straks tjekke, om navnet er ledigt. Det kan du nemt gøre på et hav af forskellige sider på nettet.

Hvilke domæner er de billigste?

I dag findes der er utal af firmaer, der tilbyder at registrere domænenavne, men prisen for selve oprettelsen kan variere en del. Nogle firmaer opkræver kun prisen for den årlige registrering, hvorimod andre tager op til 160 kr. for oprettelsen. 

Generelt får du de billigste domænepriser, når du køber .dk-domæner. Som nævnt koster danske domæner 60 kr. De internationale domæner som .com, .net og .org er derimod dyrere, men ikke meget. Her skal du typisk af med en årlig domænepris på 90 kr. for oprettelsen.

Hvilke domæner er billigst at købe?

Domæneregistrering kræver et webhotel

Inden du opretter din egen hjemmeside, skal du være opmærksom på, at du også er nødt til at købe plads på et webhotel. Et webhotel fungerer lidt ligesom et almindeligt hotel. Du køber nemlig en plads på webhotellet til din hjemmeside, hvor den rent fysisk bliver opbevaret. Selve domænenavnet peger hen på webhotellet, som herefter sørger for, at din hjemmeside bliver vist for den besøgende.

Priserne på webhoteller varierer meget. Du finder det rigtige webhotel for din hjemmeside ved at gøre dig klart, hvilke funktioner og teknologier webhotellet tilbyder. Funktionerne skal nemlig både matche dine behov nu og her, men også fremover. Det kan selvfølgelig være vanskeligt at forudse, hvordan dine behov vil ændre sig. Derfor har du hos flere webhoteller mulighed for at opgradere din løsning, så den altid passer til dig og din hjemmeside.