Billigt webhotel – Er der sammenhæng mellem pris og kvalitet?

Når du skal vælge et webhotel, bør du først og fremmest se på, hvad du har brug for. Har du ikke behov for meget plads, kan et billigt webhotel sagtens være den bedste løsning for dig.  

Når du skal finde et webhotel, er noget af det første, du ser på ofte prisen. Nogle steder kan du få et webhotel overordentlig billigt. Måske bare for 10-20 kroner om måneden det første år. 

Men når et webhotel koster så lidt, kan det så også være god kvalitet? Du er jo ikke interesseret i en hjemmeside, der hakker og oser langt væk af dårlig kvalitet – heller ikke selvom det bare er et hobbyprojekt. 

Neden for kommer vi ind på nogle af forskellene mellem billigere og dyrere webhoteller. Men lad os starte med konklusionen: Det hele handler om, hvad du har brug for til lige præcis din hjemmeside. 

 

Cloud hosting vs. shared hosting 

Når du har brug for et webhotel, er det jo fordi, du har brug for at få din hjemmeside placeret på en fysisk server. Der ligger alle oplysningerne om den og kan blive hentet frem, når der er brug for det – altså når nogen går ind på hjemmesiden. 

For at spare på pladsen på serveren bruger billige webhoteller det, der hedder shared hosting. Der ligger altså flere hjemmesider på den samme server. Det kan gøre hjemmesiden en smule langsommere at indlæse, men slet ikke så langsom, at det er generende. 

De dyrere hjemmesider benytter sig derimod typisk af cloud hosting. Der bliver din hjemmeside placeret på en cloud server, hvor den er givet en bestemt mængde plads. Har du en stor hjemmeside, der kræver meget serverplads, er det derfor den løsning, du skal vælge. 

 

 

Mindre plads – men hvor meget har du egentlig brug for?

På et billigere webhotel vil du altså typisk have mindre plads, end hvis du vælger et større webhotel. Men hvor meget plads har du egentlig brug for? Når du opretter en mindre hjemmeside til hobbybrug, hvor der primært skal være tekst, vil det ofte være fint for dig, at du har 10 GB plads til den. 

Jo flere billeder og videoer du har på din hjemmeside, og jo flere besøgende der går ind på den, des mere plads har du brug for. Er det en webshop, du er ved at oprette, får du altså brug for langt mere plads. Dels skal du kunne have mange produkter liggende og have billeder af hvert produkt, dels skal din hjemmeside kunne understøtte, at der er mange besøgende på den. 

 

Billige webhoteller henvender sig ofte til nybegyndere 

Hvis du er på udkig efter et billigt webhotel, vil det typisk være fordi, det er et mindre projekt, du skal i gang med. Det kan for eksempel være en blog. Der er det faktisk også en fordel for dig, at du vælger et billigt webhotel frem for et dyrt. De henvender sig nemlig til personer som dig. 

For eksempel tilbyder de billige webhoteller alle en one click installation af software til at skabe hjemmesider i. Det er for eksempel WordPress og Joomla. Dermed kan du hurtigt komme i gang med din hjemmeside. Se her hvilke webhoteller vi anbefaler til WordPress

Kundeservicen er også vant til den type spørgsmål, begyndere ofte har. Derfor vil du typisk kunne finde svar på dem i deres FAQ, og måske har de lige frem skrevet artikler eller skabt videoer, hvor de hjælper dig med at løse problemet. 

 

 

Altid muligt at opgradere

Hvis du vælger et billigt webhotel, men er i tvivl, om du får brug for mere plads og bedre kundeservice senere, kan du oprette dig på et webhotel, hvor du har mulighed for at opgradere.

Det kan du på de fleste webhoteller. Der har de abonnementer, der både henvender sig til private og til virksomheder. Skulle det vise sig, at din blog får langt flere besøgende, end du havde regnet med, kan du altså sagtens få mere serverplads til at understøtte det. 

Det handler derfor om at se på, hvad du har brug for nu og her, når du vælger et webhotel. Der kan et billigt et af slagsen sagtens være det helt rette for dig. 

 

LÆS OGSÅ: Drømmer du om et webhotel med telefonsupport? Vi har et par stykker i ærmet

FAQ BOKS

Hvad er forskellen på et dyrt og billigt webhotel?

Forskellen på et dyrt og billigt webhotel er typisk, hvordan de gemmer oplysningerne om din hjemmeside. På et billigt webhotel bruger de shared hosting, hvor du deler serveren med andre hjemmesider. På et dyrere webhotel får du typisk din egen server eller i hvert fald en given mængde plads til den.

Hvornår skal jeg opgradere til mere serverplads?

Hvis din hjemmeside begynder at være lang tid om at indlæse, er det på tide at overveje at få mere serverplads. Det gør du ved, at du opgraderer til et abonnement, der giver dig den mulighed. Du kan altid opgradere dit abonnement, hvis du har valgt et, der var for lille.

Hvornår skal jeg vælge et billigt webhotel?

Du skal vælge et billigt webhotel, hvis din hjemmeside kun er til hobbybrug. De billige hjemmesider kan sagtens understøtte mindre hjemmesider som for eksempel en blog.

Skal du bruge din hjemmeside i erhvervsmæssig sammenhæng, kan du også benytte dig et af billigt webhotel. I det tilfælde bør du bare vælge de abonnementer, der henvender sig til virksomheder.