Billig hjemmeside? Få tips til at komme billigt i gang

Drømmer du om skabe en billig hjemmeside? Det kan sagtens lade sig gøre. Ved at vælge et billigt webhotel, bygge hjemmesiden op i et gratis software og udføre arbejdet selv, kan du få skabt en meget billig hjemmeside. 

Selvom pengene er små, kan du stadig godt opbygge en hjemmeside. Det kan være, at du drømmer om at have en blog, hvor du kan dele dine tanker eller din passion med nogle. Det kan også være, at du gerne vil starte din egen virksomhed op, men at du ikke har så mange penge til at gøre det.

Heldigvis kan du sagtens skabe en billig hjemmeside. I hvert fald hvis du selv er parat til at lægge noget arbejde i den. Her kommer vi ind på, hvordan du kan skabe en hjemmeside så billigt som muligt.

Vælg et billigt webhotel

Når du vil oprette en hjemmeside, har du brug for et webhotel, den kan ligge på. Du kan selvfølgelig vælge en af de gratis platforme til blogs, der findes. Men hvis du gerne vil eje din egen hjemmeside og for eksempel have mulighed for at skalere den, skal du have den liggende på et webhotel.

Webhotellet er den server, din hjemmeside ligger på. Det koster selvfølgelig lidt penge hver måned at være kunde hos et webhotel. Typisk giver webhotellerne rabat det første år. Derfor kan du med de billigste abonnementer komme ned på at betale bare 10-20 kroner om måneden det første år. Derefter stiger prisen typisk til 40-120 kroner om måneden.

Du kan læse hele vores guide om billige webhoteller her, og se hvilke danske webhoteller vi anbefaler.

Gratis software til at opbygge din billige hjemmeside

Der findes i dag en række forskellige former for software, som du kan opbygge din hjemmeside i. En del af dem er gratis. Dermed behøver du altså ikke at bruge penge på det. Det mest populære software at opbygge en hjemmeside i er WordPress – og det er netop gratis.

Alle de webhoteller, vi anbefaler, har 1 klik installation af WordPress. Det er en stor fordel for dig, der er begynder, at du ikke skal ud i en længere proces bare for at installere softwaren. Når du har installeret det, er du klar til at komme i gang.

Hvis du ikke har prøvet at arbejde med WordPress før, er du måske lidt nervøs for, hvordan det kommer til at gå. Der findes dog masser af artikler og videoer på nettet, hvor du kan lære om de forskellige funktioner. De er helt gratis for dig at se.

Tag selv billeder og skriv tekst

For at gøre din hjemmeside så billig som mulig bør du selvfølgelig også selv tage billederne til den og skrive teksten. Det er nogle poster, der ellers kan komme til at koste rigtig mange penge.

Når du skriver tekster til din hjemmeside, er det en god idé, at du sætter dig lidt ind i SEO. Det hjælper dig til at blive fundet i en søgning på nettet. Hvis det er en hjemmeside til din virksomhed, er det selvfølgelig langt vigtigere, end hvis det er en privat blog. Selvom det er en privat blog, er det dog også sjovt for dig, at andre finder dig og kommenterer på det, du skriver. Der findes også mange gratis artikler og videoer om SEO.

Du kan altså nemt oprette en billig hjemmeside, hvis du ønsker det. Det vigtigste er i mange tilfælde, at du kommer i gang. Så kan du altid overveje senere, om du vil bruge flere penge på hjemmesiden og for eksempel opgradere dit abonnement hos dit webhotel, så du får mere plads.

LÆS OGSÅ: Har din virksomhed ingen hjemmeside? 5 grunde til at det er en stor fejl

FAQ BOKS

Hvad koster et domæne?

Et domæne koster omkring 50 kroner om året, lige meget om det er et .dk eller et .com domæne. Sørg for at vælge et domæne, der er ledigt. Det er dyrt for dig, hvis du skal ud og købe domænet af andre.

Hvad skal jeg ellers bruge penge på til en hjemmeside?

Du behøver faktisk ikke at bruge penge på andet i forbindelse med din hjemmeside. Du kan opbygge den selv og tage billeder og skrive tekst selv. Mange vælger dog at bruge penge på temaer, der kan give deres hjemmeside det udtryk, de ønsker, eller specielle plugins, der kan give hjemmesiden den funktion, de ønsker. Derudover kan du også overveje at tegne abonnement på en billeddatabase, hvis du ikke selv har lyst til at tage billeder.

Hvor meget koster et webhotel?

Et webhotel behøver ikke at koste dig mere end 10-20 kroner om måneden det første år. Derefter stiger prisen til mellem 40 og 120 kroner om måneden, alt efter hvor du er kunde henne.